FOLLOW US: facebook twitter

Μετρά πληγές από την κακοκαιρία η Κρέστενα

Ημερομηνία: 25-10-2016 | Συντάκτης:

mpalioukos

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος

Η κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων η δυνατή νεροποντή με διάρκεια έφερε στα όρια τους χείμαρρους και ρέματα, ενώ και στην περιοχή του Αλφειού ποταμού, οι παραπόταμοί του προκάλεσαν αρκετά προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ο παραποτάμιος δρόμος στο Πλουτοχώρι «κόπηκε» από τα νερά που υπερχείλισαν και κατέστη αδιάβατος για αρκετή ώρα. Ο δρόμος γέμισε και με φερτά υλικά που χρειάστηκε να καθαριστούν με μηχανήματα για να αποκατασταθεί η βατότητα.

Προβλήματα από τα ρέματα της περιοχής παρουσιάστηκαν και στο Καλλίκωμο ενώ λίγο έλλειψε να διακοπεί η κυκλοφορία και στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος του χωριού.

selinountas

Η πόλη της Κρέστενας δοκιμάστηκε και αυτή από την κακοκαιρία. Ο ποταμός Σελινούντας άντεξε έστω και οριακά το μεγάλο όγκο των όμβριων υδάτων, όμως από τους παλιούς αγωγούς στο δίκτυο της πόλης αντιμετώπισαν προβλήματα αρκετές κατοικίες. Μάλιστα είναι τέτοιο το σύστημα των αγωγών όμβριων υδάτων στην πόλη που υπάρχει από την εποχή της τουρκοκρατίας και είναι αδύνατον να γίνουν επεμβάσεις σε αυτό χωρίς να υπάρξει κίνδυνος κατάρρευσης των κτιρίων.

Η περιοχή της Αγουλινίτσας μετά από αυτή τη βροχόπτωση του Σαββάτου έγινε και πάλι λίμνη σε πολλά σημεία της και αυτό αναμένεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στις καλλιέργειες κυρίως όπου πρέπει να γίνει συγκομιδή καθώς δεν μπορεί να μπει κανένας με ασφάλεια.

Μιλώντας για το θέμα του Αλφειού και ενόψει του χειμώνα, ο κ. Μπαλιούκος τόνισε πως η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αν και έχει καθυστερήσει η εγκατάσταση ενός εργολάβου για να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις. Θα υπάρξουν άμεσα επαφές με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ώστε να εξεταστεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τις υπόλοιπες διαδικασίες.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος