FOLLOW US: facebook twitter

«Εμπνευστείτε»

Ημερομηνία: 06-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Έσπευσαν «φίλοι» να μου εκφράσουν τα παράπονα τους για την «οξεία έως αρνητική κριτική» με την οποία υποδέχθηκα την «Western Greece Collection» το «ευφυές όραμα» που υιοθέτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την τουριστική προβολή της. Με «μάλωσαν» μάλιστα γιατί ακόμα και στην περίπτωση που αξιολογώ ως ατυχές το όλο εγχείρημα είναι άδικο να ισοπεδώνω εντελώς την «συνθετική λογική» πάνω στην οποία στηρίχθηκε.

Απαντώ ευθέως και ας παρεξηγηθώ. Φυσικά και δεν είμαι ενάντια της «σύνθεσης» και της ανάδειξης των επί μέρους χαρακτηριστικών που διαθέτει κάθε νομός της Περιφέρειας. Ούτε πολύ περισσότερο διαπνέομαι από τοπικιστικά κίνητρα. Όταν όμως έχεις να διαχειριστείς ένα Παγκόσμιο αναγνωρισμένο αγαθό όπως η Ολυμπία τότε οφείλεις να το κάνεις ναυαρχίδα της στρατηγικής σου, και ως χρέος προς την Ιστορία της στην οποία υποκλίνεται η Παγκόσμια κοινότητα, και για να ωφεληθείς αξιοποιώντας το, το μέγιστο.

Λέω λοιπόν όσο άριστοι μαθητές κι αν είναι οι δημιουργοί του συγκεκριμένου έργου, θα πρέπει να ξανακαθίσουν στα θρανία της Ιστορίας. Το φως της Ολυμπίας είμαι βέβαιος ότι θα τους φωτίσει κι’ αυτούς να εμπνευστούν. «Be inspired» λοιπόν με οδηγό το δισχιλιόχρονο φως της Ολυμπίας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος