FOLLOW US: facebook twitter

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πύργου: Κινητικές δραστηριότητες για την ημέρα σχολικού αθλητισμού

Ημερομηνία: 05-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μέρα αθλητισμού και για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Πύργου η περασμένη Δευτέρα και στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές επισκέφθηκαν το δημοτικό στάδιο της πόλης.

Ο στίβος με την ποικιλία αγωνισμάτων του άλλωστε, παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για άσκηση. Στόχος των εκπαιδευτικών ήταν να γνωρίσουν το χώρο διεξαγωγής των αγωνισμάτων και να εξοικειωθούν με αυτόν, να αγαπήσουν την άθληση και να την εντάξουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τους δρόμους και τις ρίψεις και απέκτησαν γνώσεις σε βασικούς κανονισμούς. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης, γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας και ασφαλούς χρήσης των οργάνων εκγύμνασης βασικών μυϊκών ομάδων.

Η ημέρα έκλεισε με παιγνιώδεις κινητικές δραστηριότητες στο κλειστό στάδιο. Οι μαθητές χάρηκαν μέσα από την συγκεκριμένη δράση και κατανόησαν ότι ο αθλητισμός προσφέρει πολλαπλά οφέλη και η δια βίου άσκηση έχει θετική επίδραση στην υγεία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος