FOLLOW US: facebook twitter

Στη βραδιά του ερευνητή στην Πάτρα έργα των Ηλείων μαθητών

Ημερομηνία: 05-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των ΕΕΕΕΚ και ΕΕΕ Γυμν.- Λυκείου Πύργου

Στην κεντρική εκδήλωση της «βραδιάς του ερευνητή» του Πανεπιστημίου Πατρών για το 2017, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Ε.Ε.Ε. Γυμνασίου Λυκείου Πύργου, με έργα και κατασκευές των μαθητών τους που είχαν παρουσιαστεί και στην προ-εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί το Μάιο στον Πύργο.

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια  εκδήλωση για την Επιστήμη και την Έρευνα που απευθύνεται στους μαθητές και το ευρύ κοινό, έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 300  πόλεις σε όλη την Ευρώπη, με πληθώρα εκδηλώσεων. Στην Ελλάδα φέτος  συμμετείχαν  9 πόλεις. Η Χρηματοδότηση είναι από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ  στο πλαίσιο των δράσεων Marie Skłodowska-Curie.

Εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου και του Ε.Ε.Ε.Γυμ-Λ Πύργου με την η κα. Μαριγούλα Μαργαρίτη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου & Ζώων, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλη Δημητρέλλο.

 

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της επιστήμης έδωσαν το δυναμικό  παρόν   μεγάλος αριθμός  εκπαιδευτικών του Ε.Ε.Ε.Κ.  και Ε.Ε.Ε Γυμ.-Λ. Πύργου  με τους  Διευθυντές των σχολείων  Αγγελική Πετρόγιαννη  και Φώτη Παπαθεοδώρου αντίστοιχα οι οποίοι είχαν συμμετάσχει  με έργα μαθητών και μουσική παράσταση στην εκδήλωση της βραδιάς που είχε γίνει το Μάιο  στον Πύργο στην είσοδο του   Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου.

Στην εκδήλωση της Πάτρας συμμετείχαν  στην ενότητα  ART BRAIN CORNER με κατασκευές και έργα ζωγραφικής μαθητών (απέσπασαν ιδιαίτερους επαίνους και συγχαρητήρια) αλλά  και με ένα όμορφο μουσικό διάλειμμα με σαξόφωνο και αρμόνιο ( Φ. Παπαθεοδώρου, Β. Χαρίτος  και Νάνσυ Γραμματσούλια /φωνή ) όπου οι νότες συνάντησαν την επιστήμη κάτω από  μακρόσυρτα χειροκροτήματα.

Ξεχωριστή θέση και διακρίσεις έλαβαν επίσης έργα μαθητών που συμμετείχαν και από άλλα σχολεία του νομού  Ηλείας (4ο Γυμνάσιο Πύργου και Γυμνάσιο Καράτουλα).

«Παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο Διευθυντής  της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλειος Δημητρέλλος ο οποίος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς αλλά και δέχτηκε  με τη σειρά του τις ευχαριστίες και τους επαίνους για το συνεχές ενδιαφέρον του  και συμπαράσταση προς την εκδήλωση από τον επιστημονικό υπεύθυνο της βραδιάς  κ. Κωνσταντίνο Πουλά,  Αναπληρωτή Καθηγητή,  Τμ. Φαρμακευτικής,  Παν. Πατρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος