FOLLOW US: facebook twitter

Νέες επιταγές εισόδου για ακόμη 25.500 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

Ημερομηνία: 05-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Για όλα τα παιδιά που έχουν βρει θέση σε δομές προσχολικής φροντίδας (παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ) καλύπτεται η δωρεάν φιλοξενία τους για το σχολικό έτος 2017-2018.

Eπειτα από την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, που ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτσης, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ανέρχεται στα 223,5 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι χορηγούνται τελικά επιταγές εισόδου (voucher) σε 108.500 παιδιά, όσες είναι και οι ανά τη χώρα διαθέσιμες θέσεις στις δομές παιδικής φροντίδας.

Πέραν όσων έχουν ήδη λάβει το απαραίτητο voucher από το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της δεύτερης κατανομής θα χορηγηθούν νέες επιταγές εισόδου για 25.500 παιδιά, όσες ήταν και οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από επιλαχόντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ένας αριθμός 10.000 παιδιών για τα οποία -παρότι είχε βρεθεί θέση σε δομές- απαιτούνταν ένα πρόσθετο κονδύλι για τη χορήγηση ισάριθμων voucher.

Καλύφθηκε με την εκταμίευση που ενέκρινε χθες ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος είχε δεσμευτεί στην Εθνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) προ ολίγων ημερών για την κάλυψη όποιας πρόσθετης δαπάνης κρινόταν απαραίτητη. Πηγές της ΕΕΤΑΑ αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα, αυτό όμως που είναι ήδη βέβαιο είναι ότι όλες οι αιτήσεις έγιναν δεκτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος