FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη για τα πυρηνελαιουργεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 11-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mpalampanis-pde-purinelaiourgia-hleia2

Από παράγοντες της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στον Πύργο

Η εναρμόνιση με το πλαίσιο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για τα πυρηνελαιουργεία, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Ηλείας χθες το πρωί. Σε αυτή συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος μαζί με υπηρεσιακά στελέχη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπαλαμπάνης στόχος της Περιφέρειας «…είναι και για τις τρεις περιφερειακές ενότητες, η ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος και οι πρόσθετοι περιβαλλοντικοί όροι τόσο από περιβαλλοντική συνείδηση όσο και από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά από τις υπηρεσίες μας. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί τόσο από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας όσο και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, είμαστε κοντά στα σημερινά προβλήματα και κοιτάμε το πρόβλημα κατάματα θέλουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και προσπαθούμε για την καλύτερη αντιμετώπισή του» είπε μεταξύ άλλων.

mpalampanis-pde-purinelaiourgia-hleia1

Ο κ. Γεωργιόπουλος από την πλευρά του τόνισε πως η Ηλεία πρέπει να εναρμονιστεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Αναφέρθηκε σε πιθανές περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και στάθηκε στους πολλαπλούς ελέγχους που έχουν γίνει και συνεχίζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις. Η μικρή ελαιοκομική παραγωγή φέτος περιόρισε τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και δεν υπήρξαν προβλήματα. «Το νέο πλαίσιο είναι αυστηρότερο θα χρειαστεί να πάμε σε περιβαλλοντικές δεσμεύσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών που θα είναι επίσης αυστηρές. Θα πρέπει να συμμορφωθούν, αλλιώς ο νόμος επιβάλλει από πρόστιμα μέχρι και προσωρινό κλείσιμο των επιχειρήσεων, πιστεύω όμως ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας. Επισήμανε πως εξετάστηκε και η διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και γενικότερα των κτηνοτροφικών μονάδων για πρώτη φορά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot