FOLLOW US: facebook twitter

Δρόμοι – παγοδρόμια το ξημέρωμα της Τρίτης

Ημερομηνία: 11-01-2017 | Συντάκτης:

troxaio-pagos1

Για οχήματα και πεζούς

Πέρα από το παρολίγον τραγικό τροχαίο με την πτώση βυτιοφόρου από τη γέφυρα του Αλφειού, υπήρξαν και αρκετά άλλα ατυχήματα, τόσο για τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς τους, όσο και για τους πεζούς.

troxaio-pagos3

Στις πέντε τα ξημερώματα της Τρίτης, μια απρόοπτη χιονόπτωση κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο τμήμα από τη Μαραθιά έως τον Πύργο, μετέτρεψε γρήγορα και λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας το δρόμο σε παγοδρόμιο. Μετά τις έξι το πρωί χρειαζόταν πολύ μεγάλη προσοχή όποιος οδηγούσε στην εθνική για να σταθεί πάνω σε αυτή και να μην βρεθεί εκτός δρόμου. Σε δύο περιπτώσεις είχαμε όμως ατυχήματα. Ένας άντρας μαζί με το παιδί του κατέληξαν με το αυτοκίνητό τους πάνω σε δέντρο στο ύψος των Δουνεϊκων λίγο πριν τις οκτώ το πρωί, ευτυχώς χωρίς άλλες δυσάρεστες συνέπειες πέραν των υλικών ζημιών. Μια ώρα αργότερα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατέληξε λόγω της ολισθηρότητας σε παρακείμενο της οδού αποστραγγιστικό κανάλι, ευτυχώς και αυτοί χωρίς τραυματισμό.

troxaio-pagos2

Να σημειωθεί πως όπως έγινε γνωστό από την Π.Ε. Ηλείας, οι ποσότητες άλατος που είχαν οι δήμοι του νομού είχαν εξαντληθεί, ενώ ο φορέας δεν διαθέτει αλατιέρα για το εθνικό δίκτυο, κάτι που τέθηκε σε συζήτηση από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ. Έτσι χθες μόνο η Τροχαία μπορούσε με περιπολίες να λειτουργήσει προληπτικά για τα ατυχήματα στα σημεία όπου υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τον παγετό.

troxaio-pagos4

Ανάλογα ατυχήματα μόνο με υλικές ζημιές σημειώθηκαν και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του κάμπου της Ηλείας. Όμως και πολλοί πεζοί λόγω ακριβώς της ολισθηρότητας από τον παγετό κατέληξαν στο νοσοκομείο με κατάγματα αφού στην προσπάθειά τους να περπατήσουν νωρίς το πρωί έπεφταν και τραυματιζόντουσαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος