FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρούν με «εικονικό» σχέδιο για το Εφημεριακό Κέντρο

Ημερομηνία: 20-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-syskepsi4

(φωτο αρχείου)

Στην επόμενη σύσκεψη θα αποφασιστεί κατά πόσο θα εφαρμοστεί η πρόταση της 6ης ΥΠΕ

Σε … δυο φάσεις, απ’ ότι φαίνεται θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου ως Εφημεριακού Κέντρου Νομού καθώς στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Ανδρέας Παπανδρέου» η συζήτηση για το αν και πως μπορεί η νοσηλευτική μονάδα της πόλης να εφαρμόσει την απόφαση της 6η ΥΠΕ, θα απαντηθεί σε επόμενη συνάντηση.

Σε πρώτη φάση ωστόσο, η συζήτηση ήταν διερευνητικού κυρίως χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις και διαξιφισμούς. Αυτό που συμφωνήθηκε, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου, ήταν να ανατεθεί στους δυο Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Πύργου Χρύσας Πετροπούλου και Αμαλιάδας Νατάλε Μίρα, η εκπόνηση ενός εικονικού προγράμματος εφημεριών στο πλαίσιο της πρότασης για το Εφημεριακό Κέντρο, συγκεκριμένο και με ονοματεπώνυμα. Με το πρόγραμμα αυτό, ουσιαστικά θα προκύψουν αναλυτικά οι ανάγκες σε προσωπικό, δηλαδή, πόσους Παθολόγους, Χειρουργούς κτλ χρειάζονται για την λειτουργία του Εφημεριακού Κέντρου με βασική κατεύθυνση την ασφαλή λειτουργία και των δυο Νοσηλευτικών Μονάδων, Πύργου και Αμαλιάδας και για τους ασθενείς και για το προσωπικό.

Το εικονικό αυτό πρόγραμμα θα πρέπει να κατατεθεί στον κ. Διαμαντόπουλο μέχρι και την Παρασκευή οπότε και θα συγκαλέσει εκ νέου συνάντηση για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Παράλληλα όμως, τέθηκε και το ζήτημα χωροταξικής αναδιάρθρωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου στην περίπτωση που εφαρμοστεί η απόφαση για τη λειτουργία του Εφημεριακού Κέντρου, θέμα όμως που θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο. Και αυτό γιατί, σε περίπτωση εφαρμογής, θα πρέπει να υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ειδικευμένων ιατρών, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας που θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα εφημεριών ώστε να υποστηριχθεί το εγχείρημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, ο αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, οι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας των δυο μονάδων Χρύσα Πετροπούλου και Νάταλε Μίρα, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Πύργου Ολυμπίας Βαγγέλης Παπαγεωργίου και Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης ενώ παραβρέθηκαν ακόμα ο αντιπρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΙΣΠΟ Νίκος Κατσαρός και Χρήστος Γιαννικούλης αντίστοιχα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot