FOLLOW US: facebook twitter

Με την ευχή το 2017 να είναι η τελευταία χρονιά συστέγασης

Ημερομηνία: 17-01-2017 | Συντάκτης:

e-e-e-e-k-eidiko-gymnasio-pita-euxes

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Ειδικό Γυμνάσιο έκοψαν χθες την πίτα τους

Υπόσχεση Υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη ότι θα δοθεί λύση στο στεγαστικό

Με την ευχή, το 2017 να είναι η τελευταία χρονιά, που οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου θα συστεγάζονται στις ελάχιστες και μικρές λυόμενες αίθουσες στα Βυτινείκα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, έκοψαν χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Στην κοπή, το «παρών» έδωσαν ο Ηλείος Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Γιαννόπουλος, οι οποίοι και υποσχέθηκαν πως θα κινηθούν αποφασιστικά για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος στέγασης επισημαίνοντας ότι μπορεί να μην έχουν όλα όσα χρειάζονται αλλά βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Επίσης, στην εκδήλωση κοπής, παραβρέθηκαν ακόμα ο  Δ/ντης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου Βασίλης Σειντής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ηλις» Γιάννης Παπαδάτος κ.α.

e-e-e-e-k-eidiko-gymnasio-pita-euxes2

Την πίτα ευλόγησε ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Μπαχός ευχόμενος σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση την καλύτερη των τελευταίων ετών. «Θα γνωρίζεται ότι μετά από πολλά χρόνια ιδρύθηκαν φέτος 35 νέα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα και παραπάνω από 500 τμήματα ένταξης στα γενικά σχολεία ,δημοτικά και γυμνάσια. Επίσης μέχρι σήμερα έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Είναι 9.500 εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί στα σχολεία ειδικής αγωγής, δηλαδή οι μισοί από το σύνολο εκπαιδευτικών που προσλάβαμε. Πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα και αυτό δεν είναι κάποια παροχή είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να σέβεται τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και σε αυτή την υποχρέωση προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Δεν έχουμε κάνει όσα χρειάζονται αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Με αυτές τις σκέψεις να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά και η επόμενη χρονιά να βρει τουλάχιστον το ένα από τα δυο σχολεία σε καλύτερες συνθήκες. Αυτή μας την υποχρέωση σε συνεργασία με τον Περιφερειακό διευθυντή που είναι εδώ, θα τη διεκπεραιώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

e-e-e-e-k-eidiko-gymnasio-pita-euxes1

Με τη σειρά του, ο Περιφερειακός Δντής κ. Γιαννόπουλος επισήμανε ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει άλματα στο να καλυφθούν τα κενά, υποστηρίζοντας ότι είχαν να φτιαχτούν τμήματα ένταξης από το 2008. «Δε φτάνουν μόνο αυτά, πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα γιατί είναι η αντίληψη που έχουμε στο μυαλό μας για το τι θέλουμε στις προνοιακές δομές αυτής της χώρας και ειδικά στην ειδική αγωγή. Και αυτό που θέλουμε, είναι, το δεύτερο σας σπίτι, εδώ που περνάτε τη μισή σας μέρα να είναι ένας χώρος αντάξιος σε αυτό που σας αξίζει. Αυτό το έχουμε στο μυαλό μας, έχουμε όμως και μεγάλα προβλήματα. Για αυτά δουλεύουμε και να είστε βέβαιοι ότι μέσα στο 2017 όπως υποσχέθηκε ο υπουργός, θα κινηθούμε όσο πιο δυναμικά και αποφασιστικά γίνεται προς αυτή τη κατεύθυνση να λυθεί και το βασικό πρόβλημα της συστέγασης αυτών των δυο σχολείων».

Με την ελπίδα την επόμενη χρονιά να έχει λυθεί το θέμα της στέγασης

Την ελπίδα, ότι την επόμενη σχολική χρονιά, θα έχει επιλυθεί το θέμα της στέγασης του σχολείου, εξέφρασε ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Δημητρέλλος, επισημαίνοντας πως η λειτουργία του σχολείου αυτού τιμά τον ανθρωπισμό μας και στους χώρους του, πραγματοποιείται η ουσιαστική τυπική παιδαγωγική διαδικασία. Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία από την παρουσία του Υφυπουργού, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο για αυτά τα παιδιά να στεγάζονται σε τέτοιες συνθήκες. Απευθυνόμενος στον κ. Μπαξεβανάκη τόνισε: «Παραφράζοντας τον Ανδρέα Κάλβο που έλεγε ότι «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» θα έλεγα «θέλει αρετή και τόλμη η εξουσία». Κύριε υπουργέ το πρώτο αναμφισβήτητα σας το πιστώνω ασυζητητί, το λέω μετά βεβαιότητας και δεν είναι κολακεία, έχετε την αρετή, θα επιθυμούσα να επιδείξετε και την τόλμη! Και όπως είπε και ο περιφερειακός διευθυντής προηγουμένως  και αφήσατε να εννοηθεί, η επόμενη σχολική χρονιά να είναι σε στεγασμένο χώρο. Το δικαιούνται, το αξίζουν, επιβάλλεται στον πολιτισμό μας σε αυτή την κατηγορία των παιδιών. Σαν διευθυντής β’ θμιας θα είναι η καλύτερη μου ανάμνηση αν λειτουργήσει την επόμενη χρονιά το ειδικό σχολείο σε στεγασμένο χώρο».

Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πλατανιάς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα ένα νέο σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες θα ξεκινήσει και όχι θα μεταστεγαστεί. Επίσης, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Σειντής ο οποίος πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, ευχήθηκε να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και ο Περιφερειακός Δ/ντής τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα συμβάλει για την υλοποίηση τους  ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου των ΑμεΑ κ. Παπαδάτος, επισήμανε ότι δεν θα ξεκινήσει τα παράπονα αλλά θα επαναπαυτεί και θα δείξει εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του κ. Μπαξεβανάκη ευχόμενος ότι το 2017 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα παιδιά θα στεγάζονται σε αυτές τις συνθήκες.  «Ελπίζω πως θα είναι η τελευταία χρονιά παραπόνων και στον επόμενο αγιασμό όλοι θα χαμογελάμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot