FOLLOW US: facebook twitter

Γιατρός και τραυματιοφορέας δέχθηκαν επίθεση

Ημερομηνία: 17-01-2017 | Συντάκτης:

nosokomeio-amaliadas

Στο νοσοκομείο Αμαλιάδας από συνοδούς ασθενή – Καταγγελία από το σύλλογο εργαζομένων

Επίθεση δέχθηκαν από τους συνοδούς ασθενούς, ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Αμαλιάδας και ένας τραυματιοφορέας. Το επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα στο νοσοκομείο την ώρα που το προσωπικό είχε να αντιμετωπίσει αυξημένο αριθμό περιστατικών.

Για το περιστατικό πήρε θέση και καταδίκασε τα όσα συνέβησαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το επεισόδιο εναντίον του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας από συνοδό ασθενούς που έλαβε χώρα την 15-1-2016, όπως επίσης και εναντίον τραυματιοφορέα το πρωί της ίδιας μέρας.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες κυρίως λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας. Πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι σήμερα οι υγειονομικοί είναι «ήρωες», όταν ένας γιατρός καλύπτει εφημερία με κλινική και εξωτερικά ιατρεία συνάμα, όταν μία νοσηλεύτρια καλύπτει ολόκληρη κλινική μόνη της, όταν τραυματιοφορέας καλύπτει επείγοντα-εργαστήρια-κλινικές μόνος του και τόσα άλλα !!!!

Τέτοια περιστατικά δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα !!!! Τα συναντάμε καθημερινά σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Είναι αυτά που συνέχεια καταγγέλλουμε σαν εργαζόμενοι αντίθετα με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που πέρα βρέχει και γι΄ αυτήν όλα είναι ρόδινα !!!!

Κατανοούμε ότι οι πολίτες δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που πρέπει η πολιτεία να τους παρέχει στα Νοσοκομεία και όχι μόνο. Οποιοσδήποτε όμως εκνευρισμός, παράπονο ή διαμαρτυρία πρέπει να έχει αποδέκτες τους κυβερνώντες που έχουν αφήσει χρόνια τώρα τα Νοσοκομεία «γυμνά» από προσωπικό και όχι τους εργαζόμενους που μόνοι τους καθημερινά μοχθούν να κρατήσουν ζωντανό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Παρά όλα αυτά τα ζητήματα οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε προκειμένου το Νοσοκομείο μας να  παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Σε αυτό  εργαζόμενοι και πολίτες πρέπει να είναι συναγωνιστές και συνοδοιπόροι !!!!Γιατί η Δημόσια Υγεία είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας…» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος