FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Πάσχα από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό

Ημερομηνία: 07-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”304″ img_size=”full”][vc_column_text]Εσύ έχεις αναστηθή ;

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

Γιαυτό χαρήτε σήμερα, χαρήτε πολύ, γιατί η Ανάστασις του Χριστού έφερε την κατάργησι του θανάτου και την ανάστασι ολοκλήρου του ανθρωπίνου Γένους, όπως μας διαβεβαιώνει ο Απόστολος Παύλος λέγοντας ·  « . . . Χριστός εγήγερται εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο» και μας το επεσφράγισε ο ίδιος ο Θεάνθρωπος, όταν έλεγε προς τους Μαθητάς Του· « Καγώ εάν υψωθώ εκ της γης πάντας ελκύσω προς εμαυτόν»

Άρα με την ανάστασι του Χριστού το φοβερότερο αποτέλεσμα της απομακρύνσεως του ανθρώπου από τον Θεόν, ο θάνατος, έχει πλέον καταργηθή. Γιατί  «όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθημεν, Χριστόν ενεδύθημεν».

Το πρόβλημα είναι :Εμείς, εγώ  και εσύ αναγνώστα μου, έχομε αναστηθή ;

Για να γίνη τούτο, πρέπει να έχωμε πεθάνει μαζί με τον Χριστόν. Δηλαδή να έχουμε νεκρώσει τον παλαιόν εαυτόν μας ως προς το κακό και την αμαρτία. Διότι μόνον εάν  «αποθάνωμε συν Χριστώ και  συζήσωμε αυτώ».

Λοιπόν αδελφοί,

Μη μας παρασύρει η σημερινή ημέρα της Αναστάσεως  του Χριστού και παρασυρθούμε στο κακό και στην αμαρτία. ΟΧΙ.Η  Ανάστασις του Χριστού στο καλό και στην αρετή πρέπει να μας οδηγή. Γιατί μόνον έτσι μπορεί να ζούμε εδώ αλλά και εις την άλλη ζωή  με τον Χριστόν μαζί, μέσα στο φως, στην αιώνια ζωή και στην χαρά της ζωής.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, χαίρετε, Αδελφοί.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot