FOLLOW US: facebook twitter

Λ. Αριστειδόπουλος: «Να ενθαρρύνουμε τους νέους προς αυτήν την κατεύθυνση μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος Δυτ. Ελλάδας»

Ημερομηνία: 16-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

aristeidopoulos2

Η επιχειρηματικότητα της νέας γενιάς

Η επιχειρηματικότητα της νέας γενιάς, με έμφαση στην προώθηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, είναι από τις δράσεις του «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014-2020)» που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα με στοχευμένες πολιτικές και δράσεις , κύρια στον πρωτογενή τομέα.

Ιδιαίτερα στην δική μας περιοχή (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα στον πρωτογενή τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία) και παράλληλα παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, με εξωστρεφή χαρακτηριστικά και υψηλή ζήτηση.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά, πρέπει πρωτίστως να συνδυαστούν με κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες και κατευθύνσεις φιλικές προς την επιχειρηματικότητα, με έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας, τη μείωση του χρόνου χρηματοδότησης και ίδρυσης της επιχείρησης, αλλά και μείωση των φορολογικών συντελεστών που στραγγαλίζουν την οικονομική δραστηριότητα και αποτελούν αντικίνητρο για ανάληψη πρωτοβουλιών επιχειρηματικότητας.

Στις βασικές μας υποχρεώσεις, που απορρέουν από τον θεσμικό μας ρόλο, είναι να ενημερώσουμε και να ενθαρρύνουμε τους νέους μας προς την κατεύθυνση αυτή, που θα τους δώσει την δυνατότητα να παραμείνουν στον τόπο τους και να πάρουν πρωτοβουλίες προώθησης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot