FOLLOW US: facebook twitter

Επιστημονική ημερίδα για την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ

Ημερομηνία: 17-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

????

Σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει με την Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π., το Σύλλογο Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ) Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αναζητώντας το όραμα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενη Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 το πρωί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον φορέων αλλά και ΑμεΑ και από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση φορέων και προσώπων, που εμπλέκονται στη πολυδιάστατη διαδικασία της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με κινητική αναπηρία προκειμένου, με επίκεντρο την παρουσίαση του έργου της Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, να αναδειχτούν όλα εκείνα τα προβλήματα που εμποδίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία να έχουν ένα καλύτερο επίπεδο Ποιότητας Ζωής.

Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, «αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να ενημερωθούν για καλές πρακτικές ένταξης στην εκπαίδευση, την εργασία και σε άλλους τομείς και κατ’ επέκταση στην κοινωνία ενώ και για τους πολίτες να έρθουν σε επαφή με τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές αναπηρίες».

Στην ημερίδα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι επιστήμονες από Ιταλία και την Ελλάδα εξειδικευμένοι πάνω στα θέματα των ΑμΕΑ. Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουν οι διοργανωτές στα άτομα με κινητική αναπηρία, σε νέους επιστήμονες που ασχολούνται με την καινοτομία και στη σπουδάζουσα νεολαία μας από όλα τα γνωστικά αντικείμενα προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά, να διατυπώσουν απόψεις  και σε κάθε περίπτωση να εμπλακούν ενεργά στο σχεδιασμό προτάσεων και τη δημιουργία υποστηρικτικών δικτύων για εκείνους τους συμπολίτες μας, που εξαιτίας της κινητικής αναπηρίας στερούνται ίσων ευκαιριών στην κοινωνία μας.

Κλείνοντας ο Βοηθός Περιφερειάρχη Αντ. Χαροκόπος τόνισε πως «η συγκεκριμένη ημερίδα έχει ενταχθεί στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την προαγωγή της υγείας και ευαισθητοποίησης του πολίτη, σε συνεργασία με τους πλέον δραστήριους και σημαντικούς φορείς της Περιφέρειας όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και το Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Π».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot