FOLLOW US: facebook twitter

Επί τάπητος η εγκληματικότητα στο ΔΣ Πηνειού

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53988″ img_size=”full”][vc_column_text]Το θέμα της αστυνόμευσης στο δήμο Πηνειού, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Γαστούνη. Στην κατάμεστη αίθουσα, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς, πολίτες αλλά και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. συζήτησαν επί μακρόν το θέμα σε όλο το φάσμα του, καθώς η εγκληματικότητα στην περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, εστίασε σε περιστατικά σχολιάζοντας πως δεν υπάρχει πλέον σπίτι ή επιχείρηση στο δήμο που να μην έχει γίνει στόχος διαρρηκτών, με κλοπή ή απόπειρα. Σχολίασε δε πως πολλοί από τους εγκληματίες που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, έχουν βρει καταφύγιο στο δήμο Πηνειού. Μάλιστα έβαλε κατά αυτών που διασπείρουν φήμες περί μεταφοράς μειονοτικών ομάδων στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου

Ο κ. Καστρινός στάθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με επαφές με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ζητώντας την πλήρη ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, την ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας στη Γαστούνη, τη συχνή παρουσία της ΟΠΚΕ και των ειδικών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. κάτι που αποτέλεσε εκ νέου πρόταση και στο δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε από το σώμα. Αναφέρθηκε στην αύξηση της αστυνόμευσης το τελευταίο διάστημα και σχολίασε πως «… δεν μπορώ να μην πω ότι το τελευταίο διάστημα και ο Δήμος η πόλη ειδικά είναι «αστακός» και μακάρι να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Ζητώ από την Πολιτεία και το Υπουργείο να είναι δίπλα μας, να ενισχύσει τα Αστυνομικά μας τμήματα».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Σωτήρης Παπασωτηρίου, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, ανέλυσε τη νέα αντεγκληματική πολιτική της Αστυνομίας που αποτυπώνεται στο τετράπτυχο «Ενίσχυση, ενθάρρυνση, εκσυγχρονισμός και επικοινωνία». Έκανε ειδική αναφορά για τη λαϊκή αγορά της Γαστούνης και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί με την μικροεγκληματικότητα, αλλά και τις παρεμβάσεις που γίνονται πλέον ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Σχολίασε δε μεταξύ άλλων πως είναι αναγκαία η συνεργασία της Αστυνομίας με τους πολίτες, ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. Τέλος αναφέρθηκε σε όλες τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στο δήμο Πηνειού.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε εκτενής αναφορά στη δράση των ΡΟΜΑ, αλλά και όσων συνεργάζονται μαζί τους ως κλεπταποδόχοι ή χρήστες ναρκωτικών ουσιών ή άλλων πολιτών που κρύβονται πίσω από έναν θεωρητικό καθωςπρεπισμό.

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα Μαρινοπούλου, στάθηκε περισσότερο στο θέμα της πρόληψης ως μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης με διάφορες προτάσεις με κοινωνικά κριτήρια και αποβάλλοντας το ρατσισμό.

Στο θέμα τοποθετήθηκαν και οι πολίτες που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και εξέφρασαν τις θέσεις τους αλλά και τα βιώματά τους, από την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και επιπτώσεις της εγκληματικότητας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot