FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία Μπαξεβανάκη σε αντλιοστάσιο και φράγμα: Στόχος η ολοκληρωμένη λύση στα Μακρίσια

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:

Αυτοψία στην περιοχή των Μακρισίων που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την μη λειτουργία του αντλιοστασίου στον ποταμό Αλφειό, έκανε χθες το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ηλείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Συνοδευόμενος από κομματικά στελέχη, τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, Νίκο Φάμελο, τον πρόεδρο της κοινότητας Παναγιώτη Γριβάκη, την επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κα Κουσκουρή, είδε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και ενημερώθηκε για το πρόβλημα αλλά και τις λύσεις που προτείνονται. Εκείνο που εστίασε ο υφυπουργός είναι πως το πρόβλημα αυτό χρονίζει και θα πρέπει αυτή τη φορά να δοθεί μια λύση που θα είναι οριστική και όχι προσωρινή.

«Είναι ζήτημα δεκαετιών και όταν κοπάζει η καταιγίδα δεν ασχολείται κανένας. Είμαστε εδώ με τους κατοίκους της περιοχής και όσους έχουν αρμοδιότητα το αντλιοστάσιο, να δούμε τι θα κάνουμε με τις οριστικές λύσεις. Το κύριο ζήτημα είναι να υλοποιηθεί η διώρυγα, που με φυσική ροή θα οδηγεί την υπερχείλιση στο ποτάμι. Σε αυτό να δούμε πώς θα συνταχθεί το συντομότερο δυνατόν μια αξιόπιστη μελέτη και μετά να δούμε τη χρηματοδότηση. Ως τότε, πρέπει να δούμε τις άμεσες λύσεις για να μην ξαναπάθουμε τη ζημιά, τη συντήρηση του αντλιοστασίου και την κατασκευή της σήραγγας κάτω από τον δρόμο για την απορροή των υδάτων και βεβαίως να δούμε και το μεγάλο θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών που έχουν πάθει αρκετοί από αυτούς σοβαρή ζημιά, μια και τα νερά είναι εδώ πάρα πολλές μέρες και κάποιες καλλιέργειες έχουν καταστραφεί» σχολίασε ο κ. Μπαξεβανάκης.

Συμπλήρωσε πως ήρθε η ώρα να συζητηθεί η οριστική λύση και τόνισε πως η εμπλοκή της Περιφέρειας είναι κομβική στο ζήτημα. «Κάποια ζητήματα δεν ρυθμίστηκαν καλά από την εποχή της κατασκευής του φράγματος, ίσως είναι μια ευκαιρία να δούμε όλο το πλαίσιο συνολικά, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε κάθε φορά με τις αποζημιώσεις αλλά να μην υπάρχουν καταστροφές και να μη χρειαζόμαστε αποζημιώσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Μακρισίων κ. Γριβάκης, ευχαρίστησε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον και την παρουσία του. Εξήγησε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς την κατάσταση όπως έχει προκύψει τις τελευταίες 45 ημέρες και τόνισε πως σε πρώτη φάση η επισκευή και λειτουργία της πρώτης αντλίας, θα προσφέρει ανακούφιση στο πρόβλημα. «Κάποιες υποσχέσεις που στο παρελθόν μας είχαν δοθεί αλλά δεν υλοποιήθηκαν, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και για το φράγμα, διότι είναι συμπληρωματικό στοιχείο του προβλήματος. Αν το επιτρέψει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, θα ανοιχθεί τάφρος, για να κατέβει η στάθμη του νερού, διότι αλλιώς δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Οι καταστροφές στις  μονοετείς καλλιέργειες είναι τελειωτικές, σε λίγο καιρό δεν θα συζητάμε για αποζημιώσεις γιατί δεν θα υπάρχουν καλλιέργειες. Η κατασκευή διώρυγας είναι η καλύτερη διαχρονική λύση για το πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γριβάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος