FOLLOW US: facebook twitter

Ενθουσίασε τα παιδιά η θεατρική παράσταση στην Αμαλιάδα: «Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού»

Ημερομηνία: 19-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιωματική θεατρική παράσταση «Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού» που διοργάνωσε το Δημιουργικό Εργαστήρι «Γέλα Χαμογέλα» σε συνεργασία με την ομάδα «Χρόνος – Δράσεις Πολιτισμού». Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί στο Cine Cinema της Αμαλιάδας . Την παρακολούθησαν 400 περίπου μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αμαλιάδας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν, συμμετείχαν, χάρηκαν, έπαιξαν, συγκινήθηκαν και υποσχέθηκαν στον φίλο τους τον Τιμολέοντα να φτάσει στο φεγγάρι και να μη χαθούν ποτέ πια τα μισοφέγγαρα. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι έγιναν οι ίδιοι ηθοποιοί, αλληλεπίδρασαν και συνέβαλαν στην εξέλιξη της ιστορίας.

Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Eric Puybaret «Ο Φεγγαροσκεπαστής». Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού είναι αυτός που έχει αφιερώσει τη ζωή του για έναν σκοπό.  Να σκεπάζει το φεγγάρι και να χαρίζει τα μισοφέγγαρα στους ανθρώπους, βοηθώντας τους να μετρούν τον χρόνο αλλά και να ονειρεύονται. Τώρα όμως κάποιος άλλος πρέπει να πάρει την θέση του…

Οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν το «Marion Apartments» για την άριστη φιλοξενία των ηθοποιών και το οινομαγειρείο «Τα Μαγούλιανα» για το γεύμα που προσέφερε, όπως και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που στήριξαν τη θεατρική παράσταση.

Συντελεστές:

Διασκευή- σκηνοθεσία: Μαραγκουδάκη Δέσποινα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Χαλακατεβάκης

Επιμέλεια μουσικής:  Αναστασία & Μαρία Αλπαντάκη

Πρωτότυπη μουσική: Αναστασία & Μαρία Αλπαντάκη,  Χρήστος Κουτσανδρέας & Μαρία Μπεθάνη

Τραγούδι: Μαρία Μπεθάνη

Κουστούμια: Ελευθερία Μπέμπελου

Με τους ηθοποιούς – εμψυχωτές: Κατερίνα Σινούρη-Καλτερμιτζή, Αλεξάνδρα Χασάνη & Γιώτα  Χωριανοπούλου

Παιδαγωγική ομάδα: Μαρία Μπεθάνη, Γεωργία Χρονοπούλου, Σοφία Μπουμπούκη, Αντώνης Δεσύλλας

Προβολή/Επικοινωνία: BrainCo S.A.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot