FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτή Τέχνης στο Κτήμα Ηλιοστάσι

Ημερομηνία: 19-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Στο βάθος διακρύνεται η έκθεση με τις Ονειροπαγίδες της οικοδέσποινας Εύης Χρονοπούλου.Στο στιγμιότυπο οι φιλοξενούμενες εικαστικοί.

 

Σε ανοιχτή σκηνή τέχνης, δημιουργικότητας και φαντασίας, μετατράπηκε για ένα τριήμερο, από τις 12 έως τις 14 Μαίου, το υπέροχο «Κτήμα Ηλιοστάσι», μια ανάσα από τον Πύργο,  που άνοιξε τις πόρτες του με έναν διαφορετικό τρόπο, στο κοινό και στον Πολιτισμό. Στο απαράμιλλης ομορφιάς Κτήμα, μέσα σε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο με χρώματα και αρώματα μεθυστικά, που διαθέτει μιας υψηλής αισθητικής διακόσμηση και κάθε γωνιά του αποπνέει έναν αέρα άλλης εποχής με την φροντίδα και τις προσωπικές πινελιές της οικοδέσποινας κ. Εύη Χρονοπούλου, το τριήμερο αυτό των εκδηλώσεων ήταν μια μεγάλη γιορτή. Πολύς ο κόσμος που πέρασε, μικροί και μεγάλοι αφού υπήρχαν δρώμενα ακόμα και για παιδιά για να μην μείνουν κι αυτά παραπονούμενα και όλοι φυσικά πέρασαν θαυμάσια.

Σε έναν τεράστιο χώρο ειδικά διαμορφωμένο και σκεπασμένο, με υφάσματα και γάζες όμορφα φτιαγμένες, με χαλιά και παλαιά αντικείμενα, είχε στηθεί ο εκθεσιακός χώρος όπου φιλοξενήθηκαν εικαστικά έργα ζωγραφικής από τις φιλοξενούμενες καλλιτέχνιδες Άννα Ευσταθοπούλου, Γεωργία Καραχάλιου, Ηλιοστάλακτη Κόντου, Αλέκα Παναγοπούλου και Χαρά Μόσχου οι οποίες μάλιστα βρίσκονταν εκεί όλες τις ημέρες και ξεναγούσαν τους επισκέπτες στο δικό τους δημιουργικό κόσμο. Στον ίδιο χώρο βεβαίως και η  ίδια η Εύη Χρονοπούλου είχε εκθέσει την προσωπική της δουλειά, τα δικά της έργα με χειροποίητες ονειροπαγίδες που όπως είπε, ήταν  και η αφορμή για την διοργάνωση αυτής της Γιορτής Τέχνης. Ξεκινώντας λοιπόν από την ανάγκη της να παρουσιάσει την δική της δουλειά, αποφάσισε να επεκτείνει την Έκθεση και με έργα άλλων εικαστικών.

Παράλληλα, πέρα από την έκθεση αυτό το τριήμερο, επειδή έτυχε να συμπέσει και με την Γιορτή της Μητέρας, αφιέρωσε δύο εκδηλώσεις στην μητέρα και στην γυναίκα. Έτσι, το Σάββατο το απόγευμα,  ο Διευθυντής Α’θμιας Εκπαιδευσης Ν. Ηλείας κ. Παναγιώτη  Ζέβλα, έκανε μια εξαιρετική ομιλία με θέμα « Η Γυναίκα στην Τέχνη» και την Κυριακή το πρωί η κ Τίτα Τερζή Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β’θμιας Εκπαίδευσης μίλησε με θέμα «Ο Αιώνιος Ρόλος της Μητέρας». Την εκδήλωση της Κυριακής πλαισίωσαν με γλυκές μελωδίες  από τα βιολιά δύο μαθητριών, της Μελίνας και της Μυρσίνης που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Βεβαίως όπως προαναφέραμε και τα παιδιά είχαν το δικό τους χώρο, χρόνο και δραστηριότητα και μαζί με την εικαστικό κ. Ηλιοστάλαχτη Κόντου, επιστράτευσαν τη φαντασία τους, ασχολήθηκαν με χειροποίητες δημιουργίες και καθότι άνοιξη, έφτιαξαν… πεταλούδες!

Όλοι όσοι πέρασαν από το Κτήμα Ηλιοστάσι, απόλαυσαν την φιλοξενία της οικοδέσποινας, γεύτηκαν τα γλυκά εδέσματα από την «Γλυκοπαγίδα» και την Ευαγγελία Πανδή, αλλά και κρασιά από τους φίλους και υποστηρικτές του Κτήματος: το Κτήμα Μαρκόγιαννη, το Κτήμα Μερκούρη και το Κτήμα Σταυρόπουλου.

Η κ. Χρονοπούλου μιλώντας στην Πρωινή, τόνισε ότι πέρασαν εκπληκτικά, ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που την τίμησε με την παρουσία του καθώς και τους χορηγούς του τριημέρου αφού πέραν των προαναφερόμενων ήταν ακόμα το βιβλιοπωλείο Lexis,  «Ήχος και φως» – Παναγόπουλου, Καφέ0 δυναμική και η Διαφημιστική Β-Δ Βαλεντίνου Γιαννακόπουλου. Βεβαίως όπως μας είπε «δεν τελειώσαμε εδώ, τώρα αρχίζουμε και το Κτήμα Ηλιοστάσι, βάζει πλώρη για την επόμενη διοργάνωση…»

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος