FOLLOW US: facebook twitter

Δυτικά στο τόπο της λήθης…

Ημερομηνία: 19-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36439″ img_size=”full”][vc_column_text]Πριν ακριβώς δέκα χρόνια, όταν ο «στρατηγός άνεμος» κατέκαψε την Ηλεία, οι τότε κυβερνώντες ολοκλήρωσαν το έργο της καταστροφής στερώντας από τον νομό τα 180 εκατ ευρώ, που συγκεντρώθηκαν από απλούς πολίτες όπου γης, που έτρεξαν να συνδράμουν από το υστέρημα τους, συγκλονισμένοι από τις εφιαλτικές εικόνες του Νομού που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Δυστυχώς, παρά τις όποιες φωνές διαμαρτυρίας μόνο ένα πολύ μικρό ποσό από τις δωρεές του κόσμου διατέθηκε για να επουλωθούν οι μεγάλες πληγές που γέννησαν οι καταστροφικές φωτιές. Το μεγαλύτερο μέρος σπαταλήθηκε- παρανόμως- σε εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Ταυτόχρονα για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια- λες και δεν έφτανε η στάχτη που άφησαν πίσω τους οι φλόγες- μας έταξαν πολλά. Τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα που θα έδιναν ξανά ζωή στα ρημαγμένα χωριά και θα αναζωογονούσαν τη νεκρή οικονομία του τόπου, αποδείχθηκαν ευφάνταστες εκθέσεις ιδεών. Ο χρόνος κύλησε και ο νομός αφέθηκε στη μοίρα του, να γλύφει τις πληγές του και να θρηνεί τους νεκρούς του. Ακολούθησαν α μαύρα χρόνια της κρίσης και τούτος ο τόπος δεν μπόρεσε ποτέ να ξανασηκώσει κεφάλι.

Μέχρι που ήρθαν πάλι οι τελευταίες πυρκαγιές για να ξυπνήσουν τις οδυνηρές μνήμες. Και μαζί τους κάποια ψήγματα ελπίδας ότι τούτη τη φορά οι σημερινοί ταγοί θα κοιτάξουν δυτικά. Στο τόπο της λήθης…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot