Γιατί με την Κεντροαριστερά, γιατί Πόντα
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”43004″ img_size=”full”][vc_column_text]Τις θέσεις του παρουσίασε ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα
Τις θέσεις του για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, αλλά και τις σκέψεις του για την ανάκαμψη της Ηλείας, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Αμαλιάς», ο υποψήφιος για την ηγεσία του φορέα Απόστολος Πόντας. Ο Ηλειακής καταγωγής πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Μ. μίλησε για την πολιτική σκηνή της χώρας αλλά και τις δυνατότητες της Ηλείας, ενώ τόνισε πως η συμμετοχή των πολιτών αποτελεί άλμα καθήκοντος απαραίτητο στην κεντρική πολιτική σκηνή και κρίνεται αναγκαία για να προχωρήσει μπροστά η χώρα.
Ο κ. Πόντας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου της Ηλείας υπεραμύνθηκε της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς που χαρακτήρισε ως την απαρχή μιας νέας εποχής στην Ελλάδα. Στόχος της προσπάθειας είναι η σύνταξη ενός ξεκάθαρου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με εφαρμόσιμες προτάσεις και η δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού φορέα που θα λύνει τα προβλήματα των πολιτών, χωρίς ανασφάλειες, αλλά με δημιουργικό άγχος.
Μίλησε για έναν φορέα πρωταγωνιστή που θα παράγει πολιτική στον τόπο. Έθιξε το θέμα του πολυκομματικού χαρακτήρα του νέου φορέα, θέση την οποία υποστηρίζει η δική του πλευρά με προοπτική συνεργασίας πλευρών με διαφορετικές απόψεις, με σεβασμό από όλους. Επισήμανε πως η νέα γενιά της πολιτικής θα πρέπει να γνωριστεί με την παλιά και όλοι μαζί να δημιουργήσουν θετικά, ενώ στάθηκε αρνητικός στο να διαλυθούν τα κόμματα που θα απαρτίζουν το νέο φορέα, ως πιθανά τοξικά. Κατηγόρησε ως υπαίτιο της κρίσης τον Κώστα Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του και τόνισε πως αυτή την ώρα από τα όσα δημιούργησε βαρύνετε άδικα ο χώρος της κεντροαριστεράς.
Σε ότι αφορά την αναμέτρηση των εκλογών για την Κεντροαριστερά, επισήμανε πως θα πρέπει να διεξαχθούν με ήπιους τόνους, με άμιλλα και ευθύνη, με πολιτικό και ότι προσωπικό διάλογο αντίθεσης, όπου οι πολίτες θα ακούσουν θέσεις σοβαρές και να αντιληφθούν πως αυτή η προσπάθεια έχει θετική προοπτική και μέλλον. Μάλιστα πρότεινε να υπάρξει από τώρα κιόλας προετοιμασία της λειτουργίας του νέου φορέα.
Τόνισε πως οι πυλώνες της αλλαγής στη χώρα, έρχονται μέσα από μεταρρυθμίσεις ουσίας και όχι από μεταρρυθμίσεις του συντηρητικού τόξου, που εκπροσωπεί – όπως είπε – ο κ. Μητσοτάκης τον οποίο κατηγόρησε πως περιορίζεται σε μεταρρυθμίσεις επικεφαλίδας. «Η χώρα χρειάζεται τομές σε τρεις βασικού πυλώνες της δημοσιονομικής της πορείας. Τομές στην συνταγματική προσωπικότητα, στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα εσωτερικά της, στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την ευρωπαϊκή της αναγωγή και τη θέση της στο διεθνές γίγνεσθαι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μίλησε για περιφερειακή διακυβέρνηση, κάτι νέο, που στηρίζεται στην εκτελεστική εξουσία των περιφερειών (π.χ. φορολογία) με οφέλη σε κάθε περιοχή. Παράλληλα ξεκαθάρισε την υποστήριξη του στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και τη δυτική προοπτική και τις συνεργασίες της, χαρακτηρίζοντας ως επικίνδυνη και τοξική, την ανακάλυψη νεόκοπων συμμάχων…
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Ηλεία, χαρακτήρισε τον τόπο ευλογημένο, που όμως διανύει περιόδους που τα πλεονεκτήματά της δεν χρήζουν χρηστής διοίκησης. Η νέα πολιτική γενιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και να διαχειριστεί περιοχές όπως η Ηλεία, ως παραδείγματα για την ανατροπή του σκηνικού. Τόνισε πως η περιοχή μας θα πρέπει να στηριχθεί στους τρεις βασικούς πυλώνες, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση και με την προώθηση προϊόντων μέσω των λιμένων της.
Να εκμεταλλευτεί την ιστορία της με δομημένο σχέδιο, δημιουργώντας, θύλακες υποδοχής ανθρώπων από όλο τον κόσμο για ποιοτικό εκπαιδευτικό τουρισμό, κέντρα έρευνας συναφή με την ιστορία της περιοχής, να επενδύσει στις υπηρεσίες της εκπαίδευσης και της μεταποίησης και χαρακτήρισε προφανές ότι πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις και να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές του νομού. Επιμέρους αναφέρθηκε στο μοντέλο της συνεταιριστικής γεωργίας για τον πρωτογενή τομέα με την συνδρομή υγειών επενδυτών από το εξωτερικό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]