FOLLOW US: facebook twitter

Αντιπαράθεση για το λαογραφικό μουσείο Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 12-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”47087″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια επιστολή που παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Λάμπης Δημόπουλος, στην πρόεδρο του λαογραφικού συλλόγου Ανδραβίδας Παναγιώτα Οικονομοπούλου, έχει δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή. Με το έγγραφο ζητήθηκε το λαογραφικό μουσείο που διατηρεί σε ακίνητο του δήμου, να μεταφερθεί αλλού, προκειμένου το συγκεκριμένο κτίριο να στεγάσει άλλη δραστηριότητα. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης από την περασμένη εβδομάδα στην Ανδραβίδα με πολλούς κατοίκους να αντιδρούν και να βάλλουν κατά τις δημοτικής αρχής.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η κα Οικονομοπούλου, ο κ. Δημόπουλος της ζήτησε να αδειάσει το χώρο μέσα σε είκοσι ημέρες και προφορικά και εγγράφως, δηλαδή μέσα στην περίοδο των γιορτών να γίνει η «μετακόμιση». «Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να μας πουν να το συζητήσουμε μετά τις γιορτές και να βρούμε μια λύση. Δεν μου έχουν πει τι το θέλουν, αλλά έχω μάθει πως θέλουν να το κάνουν βιβλιοθήκη.

Δεν αντιλέγω αλλά δεν μπορούμε να χαλάμε κάτι, για να φτιάξουμε κάτι άλλο. Το μόνο που μου μένει – αν και αντιδρούν οι πολίτες – είναι να αποταθώ στο δήμαρχο. Δεν έχω κάτι μαζί του, αλλά θα τον παρακαλέσω να μας δώσει χρόνο. Δεν είμαι αρνητική να γίνει και κάτι άλλο. Εδώ έχουμε στεγάσει την ιστορία του χωριού και η μεταφορά θέλει χώρο και χρήμα. Μετά τα Χριστούγεννα ανθρώπινα θα μπορούσαμε να το λύσουμε το θέμα. Το χωριό έχει αγαπήσει και αγκαλιάσει το μουσείο αυτό» σχολίασε η κα Οικονομοπούλου.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, τόνισε πως ο δήμος αναζήτησε χώρο κατάλληλο για να στεγάσει την υπηρεσία συναλλαγής με το κοινό για το Σύνδεσμο «Ηρακλής» που αφορά στην λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Παράλληλα υπήρξε αναγκαιότητα να και για μεταφορά της βιβλιοθήκης από το δημοτικό σχολείο της πόλης, όπου και εκεί υπάρχει ανάγκη για χώρους.

Ο κ. Μοράντ σχολίασε πως η συλλογή του λαογραφικού μουσείου είναι ιδιωτική, αλλά προσανατολίζεται στο να δοθεί μια παράταση παραμονής στο χώρο αφού συζητήσει με την υπεύθυνη και να «παγώσει» προσωρινά η όποια μετακίνηση. Σίγουρα το θέμα μπορεί να επιλυθεί χωρίς εντάσεις και κόντρες στην τοπική κοινωνία, για το λαογραφικό μουσείο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις αρχές του 2000.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia