FOLLOW US: facebook twitter

Μαγική πρεμιέρα στο Λαζαράκειο για την θεατρική παράσταση «Παραμύθια και Αλήθειες» από την Θ.Ο «ερασιΤΕΧΝΕΣ»

Ημερομηνία: 12-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του Λαζαράκειου δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας στην πρεμιέρα της Παρασκευής-  αλλά και το Σαββατοκύριακο- της παιδικής θεατρικής παράστασης για μικρούς και μεγάλους “Παραμύθια και Αλήθειες” από την θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» που παρουσίασαν ένα έργο σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα, βασισμένο σε δυο παραμύθια της Μαρίνας Γιώτη (Σκουφοκοκκινίτσα και Δυο φορές και έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα).

Τα παιδιά απόλαυσαν ένα εξαιρετικό πλούσιο θέαμα, μια μουσικοχορευτική παράσταση με τους αγαπημένους ήρωες των παιδικών παραμυθιών, με υπέροχες στολές, διασκέδασαν και προβληματίστηκαν, αφού ήταν με τέτοιο τρόπο δοσμένο το κείμενο που έδωσε στους μικρούς του φίλους τροφή για σκέψης. Στόχος της θεατρικής ομάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» δεν ήταν μόνο να ψυχαγωγήσει το κοινό, αλλά μέσα από το θέατρο και τον Πολιτισμό που απλόχερα σκορπίζει στην πόλη σε κάθε της παράσταση, να κάνουν κάτι διαφορετικό και να περάσουν μηνύματα της εποχής μας, εκπαιδεύοντας κυρίως τους μικρούς θεατές και να βάλει τα παιδιά στην διαδικασία μέσα από ένα παραμύθι, να αναζητήσουν τις αλήθειες που κρύβει.

Να αναζητήσει τα κρυφά μηνύματα πίσω από τα λόγια και τα έργα. Τι έγινε πραγματικά στο δάσος; Ποιος ήταν τελικά ο κυνηγός; Βρέθηκε τυχαία εκεί την κατάλληλη στιγμή για να σώσει την κοκκινοσκουφίτσα; Ήταν ο κακός λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε;  Πρόκειται για μια  διασκευή που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία.

Οι παραστάσεις της ομάδας θα συνεχιστούν και το άλλο Παρασκευοσαββατοκύριακο 15-16/12 (20:15) & 17/11 (11:00) και την Τετάρτη 20/12 (20:15).και αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν μια υπέροχη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση που έχει ταυτόχρονα παιδαγωγικό χαρακτήρα. Οι «ερασιΤΕΧΝΕΣ» μετά την πρεμιέρα, ευχαρίστησαν όλους τους φίλους και τους επαγγελματίες της πόλης που στηρίζουν την προσπάθειά τους για το ανέβασμα του πολιτισμού στην Αμαλιάδα και όλους όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρουν να βοηθήσουν στις επόμενες παραστάσεις.

Γενική είσοδος 3 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος