FOLLOW US: facebook twitter

Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο το Νηπιαγωγείο Κατακόλου!

Ημερομηνία: 25-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Επιβραβεύονται οι κόποι και οι προσπάθειες για ένα σχολείο έκφρασης, χαράς και δημιουργίας

Σε χώρο χαράς, έκφρασης και δημιουργίας, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια το Νηπιαγωγείο Κατακόλου, συμμετέχοντας σε σειρά προγραμμάτων, οδηγώντας το επάξια στην κατάκτηση της Σημαία του Αειφόρου Σχολείου!

Υλοποιώντας σπουδαίες δράσεις, τις οποίες πολλές φορές έχει φιλοξενήσει μέσα από τις σελίδες της η ΠΡΩΙΝΗ, με την πολύχρονη και αδιάλειπτη παρουσία του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, την εφαρμογή των αξιών του αειφόρου σχολείου και την πίστη του σε αυτές,  το Νηπιαγωγείο Κατακόλου, θα βραβευτεί από την επιστημονική ομάδα του «Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου» και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με τη σημαία του Αειφόρου Σχολείου το Σάββατο 6 Μαΐου στην αίθουσα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στην Αθήνα.

Το βραβείο, έχει κληθεί να παραλάβει, η δραστήρια Νηπιαγωγός του, Έλενα Αναστασίου, στην οποία οφείλεται η σπουδαία αυτή διάκριση καθώς με πείσμα και αγάπη, κατάφερε να δώσει ευκαιρίες να ασχοληθούν όλοι (μαθητές, γονείς, τοπική κοινότητα) με τη καθημερινή σχολική ζωή μέσα σε πνεύμα ομαδικό και συνεργασίας.

Σε ένα σχολείο που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγει την αειφορία και τον πολιτισμό και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες. Η αναγνώριση του έργου της, μόνο χαρά μπορεί να δώσει και όπως η ίδια σημειώνει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Μας τιμά η απόφασή και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια μας αυτή.

Δεσμευόμαστε για τη δυναμική συνέχεια των προσπαθειών μας για ένα σχολείο Αειφόρο, με όλες τις ιδέες, τις αξίες και το όραμα που εμπεριέχει η έννοια της λέξης.  Να ευχαριστήσω όλους όσους πιστέψανε σε αυτό μου το όραμα.  Όλους όσους συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά λειτουργώντας ως κοινότητα.

Όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, τοπική κοινότητα, ασχοληθήκαμε με τα κοινά και τη διαχείρισή τους μέσα σε πνεύμα ομαδικό, δημοκρατικό, συνεργατικό. Πλέον μιλάμε για ένα σχολείο που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγει την αειφορία και τον πολιτισμό και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες. Σας ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου για τον εθελοντισμό σας, την καλή σας διάθεση, την προσφορά σας.

Συμβάλλατε στο να γίνει το σχολείο μας, μια όαση ελπίδας, αισιοδοξίας, ένα σχολείο ουσίας, που υπηρετεί πραγματικά τους σκοπούς και τις αξίες της Ανθρωπιστικής Παιδείας και Εκπαίδευσης του νέου ανθρώπου…».

Το Σήμα Αειφόρου Σχολείου είναι μια πιστοποίηση που δίνεται σε όποιο σχολείο αποφασίσει να στραφεί συνολικά προς την αειφορία, υλοποιώντας δραστηριότητες που υπαγορεύονται από τους Δείκτες Αειφόρου Σχολείου, αφού οι προσπάθειές του εξεταστούν και αποδειχτεί ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια. Το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο «όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» αποτελεί ένα οραματικό σχολείο που λειτουργεί ως Κοινότητα.

«Μας τιμά η απόφασή και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια μας αυτή» σχολιάζει η Νηπιαγωγός Έλενα Αναστασίου για την σπουδαία διάκριση αυτή.

Είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και την κριτική σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς. Η βασική ιδέα του «Αειφόρου Σχολείου», είναι η ενσωμάτωση της ιδέας και των αξιών της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής του, δηλαδή στη διοίκηση, στη μαθησιακή διαδικασία, στη διαχείριση των κτηρίων, στις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot