FOLLOW US: facebook twitter

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Ημερομηνία: 25-04-2017 | Συντάκτης:

Αύριο στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου με έργα μαθητών απ’ όλη την Ηλεία

Θα παρουσιαστούν 21 έργα

Το «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας», μια εκπαιδευτική εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους, πραγματοποιείται και φέτος στον Πύργο, για 3η συνεχή χρονιά.

Το Φεστιβάλ, θα γίνει αύριο Τετάρτη, στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει έκθεση και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας από ομάδες μαθητών σχολείων όλων των βαθμίδων, Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Εργαστήριο στο περιβάλλον Scratch και έκθεση μαθητικών έργων παρελθόντων ετών.

«Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται και φέτος στην περιοχή και διοργανώνεται από τον σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας – Ηλείας Δρ. Μπίρμπα Κ. Θεόδωρο, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Ηλείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.» επισήμανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, τονίζοντας ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά κάθε συμμετοχή βραβεύεται, επαινείται και επικροτείται. «Για κάθε συμμετέχοντα μαθητή (ή ομάδα μαθητών) το κίνητρο είναι η συμμετοχή και βραβείο είναι η αποδοχή και η παρότρυνση για συνέχιση προσπάθειας και δημιουργίας και σε άλλα επίπεδα.

Συγχαίρω διοργανωτές, υποστηρικτές, εκθέτες και συμμετέχοντες και εύχομαι επιτυχία και τη φετινή διοργάνωση. Εύχομαι παράλληλα στον θεσμό να συνεχίσει να ευδοκιμεί για πολλά ακόμα χρόνια, δίνοντας ευκαιρίες στη δημιουργία και στην προβολή, σε όλα τα ανήσυχα μυαλά των σχολείων της περιοχής μας».

Ο υπευθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ κ. Παναγιώτης Δρούζας, πρόσθεσε ότι το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στα πλαίσια του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στον Πύργο θα παρουσιαστούν 21 έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία εκπονήθηκαν και ψηφιοποιήθηκαν από ισάριθμα σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) της Π.Ε. Ηλείας. Μάλιστα υπολογίζεται ότι ασχολήθηκαν 275 μαθητές και 47 καθηγητές.

Παράλληλα με τις εργασίες του Φεστιβάλ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να

παρακολουθήσουν έκθεση έργων ψηφιακής δημιουργίας που παρουσιάστηκαν

τα δύο προηγούμενα έτη λειτουργίας του Φεστιβάλ καθώς και καινοτόμες ιδέες μέσα

από εργαστήρια που έχουν στηθεί στους χώρους του Φεστιβάλ.

Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί τα έργα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας του Πύργου έχει διεύθυνση http://7digifestilei.blogspot.gr/

Τις διεργασίες του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

του Πύργου μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές σχολείων, εκπαιδευτικοί,

γονείς και κηδεμόνες.

Ο υπεύθυνος του  ΚΕΠΛΗΝΕΤ Παναγιώτης Δρούζας και ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος, ανακοίνωσαν το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται το Σάββατο.

Στόχος του 7ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι να δώσει την ευκαιρία για:

α) την ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των

εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και όχι μόνο, και της παρουσίασης της εργασίας τους

σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) την ενημέρωση και την διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι

οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των

σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και

γ) την επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές,

εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ των και με την ευρύτερη κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος