FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Παραμύθι

Ημερομηνία: 09-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η «γιαγιά με το ένα δόντι»- 186 ετών

Συνέχεια από το προηγούμενο

(5)

….προσπαθούσαν να διαχωρίσουν τα καναρινί και τα κροκί παπούτσια αλλά ο χρωματιστός σωρός δεν έλεγε να μειωθεί.

Η πεταλούδα είχε πανικοβληθεί και παρακάλεσε τον Ιαν, μια συγκινητική ιστορία ήταν η ζωή αυτού του παιδιού- να κάνει παρέα στο κορίτσι μέχρι να μπορέσει να βρει το γοβάκι της.
Πιο κει αναβόσβηναν κάτι λαμπάκια που αποδείχτηκε ότι ήταν τα όρια της ζώνη της Muedra, του μυστηριώδους μη υπαρκτού αλλά φαινομενικά κανονικού κόσμου και συνειδητοποίησε ότι πλησίαζε κίνδυνος για το φεστιβάλ και σαν περιμένοντας την πλημμύρα έπρεπε να επιληφθεί. Έτσι κατάλαβε ότι η αλαζονεία και η ματαιοδοξία την είχαν απομακρύνει από τη φροντίδα του φεστιβάλ. Αναζήτησε τα ζιζάνια και αφού απολογήθηκε και έσβησε το μακιγιάζ ξεκίνησαν τη σύσκεψη. Της αποκάλυψαν ότι είχαν ήδη ζητήσει βοήθεια από την Ασμίνα που ταξίδεψε ειδικά στον Πύργο.

Τότε  ένας κροκόδειλος  άρχισε να διαπερνά τα όρια της ζώνης και το κλαδί που είχε στο στόμα του άρχισε να βγάζει επιθετικά πλοκάμια και ένας αντίλαλος να λέει ότι η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο.

Ένα άρωμα πορτοκαλιού διαχύθηκε στο χώρο….

 

(6)

….και μια ομάδα παιδιών της β’ δημοτικού εισήλθε πανηγυρικά, προσφέροντας παστάκια . Ο νεαρός σαλπιγκτής είπε «Το όνομα μου είναι Πέτια, και ήρθαμε να δούμε ταινίες».  Τους ενημέρωσαν για το πρόβλημα. Τότε το καλό κορίτσι είπε ότι είχε ακούσει από τη γιαγιά της που έφερνε το θαλασσινό αεράκι της Guaxuma, ότι με φωτιά θα εξάλειφαν το σύνορο. Άναψαν τα σπίρτα και τα έριξαν στο κλαδί, που δεν άναβε. Έπρεπε να βρουν κάτι άλλο. Ο χαρταετός που πετούσε από πάνω αποφάσισε να θυσιαστεί …. Σιωπή… Ένα δάκρυ κύλησε και ο πρώτος αποχαιρετισμός έγινε με αγκαλιές, φιλιά και αναφιλητά. Έτσι η φωτιά άναψε και γιγαντώθηκε και κατέκαψε την πύλη. Ο δρόμος ήταν πια ελεύθερος και ανοιχτός για τον Απόλλωνα. «We didn’t have a sad girl weekend» είπε το αγγλόφωνο κοριτσάκι και επιτέλους χαμογέλασαν.
Η πεταλούδα τους ανακοινώσε ότι οι «κομμώσεις Ρόμι» προσφέρουν δωρεάν περιποίηση σε όλους και έτσι τα παιδιά φρεσκαρισμένα και όμορφα μπήκαν στον Απόλλωνα όπου το ζιζανιολούλουδο είχε ανθίσει τον υπέροχο 22ο ανθό του για την τελετή λήξης.

Τέλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος