FOLLOW US: facebook twitter

Ζήτησε άμεση αποστολή εκτιμητών γεωπόνων για τις ζημιές από το χαλάζι

Ημερομηνία: 18-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Επιστολή Λευτέρη Βαρουξή σε πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Δυστυχώς αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Απριλίου το αιφνιδιαστικό χαλάζι που έπληξε την Ηλεία ακόμη και σε μέγεθος καρυδιού ήταν αρκετό για να καταστρέψει καλλιέργειες της εποχής σε πολλές περιοχές του Νομού μας και ειδικότερα στους Δήμους του Ηλειακού Κάμπου (Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού) καθώς και ευρύτερα στην περιοχή του Δήμου Ήλιδας.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής μετά και την ενημέρωση που είχε από τους πληγέντες αγρότες αλλά και την εικόνα που διαπίστωσε ο ίδιος από κοντά επισκεπτόμενος άμεσα κάποιες από τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Ο ίδιος έστειλε και επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο επισημαίνοντάς του τα προβλήματα από το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο και δεν αποκλείεται σήμερα να έχει τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του προκειμένου να του δώσει ακόμη πιο αναλυτική εικόνα για την έκταση των ζημιών.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βαρουξής ζητά την άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ με γεωπόνους που θα ελέγξουν τα αποτελέσματα της καταστροφής για να προχωρήσει η διαδικασία που αιτείται με σκοπό την αποζημίωση των Ηλείων παραγωγών.

Η κατάσταση είναι σίγουρα απογοητευτική, η ζημιά είναι μεγάλη και έχει επικεντρωθεί στην καλλιέργεια του καρπουζιού και στα υπαίθρια κηπευτικά ενώ το χαλάζι κτύπησε ακόμη τα εσπεριδοειδή, τις ελιές και τα αμπέλια σε κύκλο ανθοφορίας.

Όλα αυτά θα πρέπει να εξετασθούν έγκαιρα και να προσδιοριστούν ακριβώς τα ποσοστά της καταστροφής για την οποία οι γεωπόνοι του Ασφαλιστικού Οργανισμού κατέληξε ο κ. Βαρουξής ετοιμάζονται και θα έρθουν σε άμεσο χρόνο στην Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος