FOLLOW US: facebook twitter

Ζημιές στην Πηνεία από το «φουσκωμένο» ποτάμι – Απειλεί χωράφια και υποδομές ο Πηνειακός Λάδωνας

Ημερομηνία: 29-01-2021 | Συντάκτης:

Με τον φόβο του «φουσκωμένου» Πηνειακού Λάδωνα ζουν καθημερινά οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της Πηνείας του δήμου Ήλιδας, καθώς οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχειλισμό σε αρκετά σημεία, με συνέπεια να επιφέρουν ζημιά σε υποδομές, εγκαταστάσεις και αγροτικές εκτάσεις.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο αγρότης και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, πρέπει να γίνουν άμεσα νέες παρεμβάσεις καθώς τα νερά του ποταμο ενδέχεται να προκαλέσουν και νέες σοβαρότερες καταστροφές.

«Συνεχίζεται η καταστροφή στο Πηνειακο Λάδωνα, σέ εγκαταστάσεις Μοτέρ καί βιοτεχνικών χώρων με κομπόστ.Περιμένουμε άμεσα παρεμβάσεις ώστε να προστατεύσουμε της πάγιες εγκαταστάσεις και να μην πληγούν κι άλλο οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ενημερώσαμε την ΠΕ Ηλείας για τη σοβαρή κατάσταση. Το νερό έχει “φάει”πάρα πολλά στρέμματα και το στηθαίο τής νομαρχίας με κίνδυνο να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις.  Στην Ακροποταμιά χαθηκαν 50 δέντρα από λιοστάσι. Πρέπει να γίνει άμεσα διευθέτηση τής ροής του νερού, μέχρι να δούμε τί θα κάνουμε. Ευτυχώς το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει μια προσπάθεια με τη διευθέτηση της κοίτης, από το γεφύρι ως το φράγμα και ως τη ροδιά, αλλιώς τώρα δεν θα είχε μείνει τίποτα», εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε πως τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στον Λαγανά, στην Εφύρα, την Ακροποταμιά και την Κουτσοχέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος