FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ζαχάρως: Παρακαμπτήριος δρόμος αν εγκριθεί το δυτικό σχέδιο πόλης

Ημερομηνία: 27-08-2021 | Συντάκτης:
Την οριστική απάντηση του ΥΠΕΝ περιμένει ο δήμος Ζαχάρως

Την έγκριση του πολεοδομικού σχεδιασμού του δυτικού τμήματος της Ζαχάρως περιμένει η δημοτική αρχή, προκειμένου να δρομολογήσει τις αναγκαίες ενέργειες για την κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου που θα δώσει λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα ελαχιστοποιήσει τα τροχαία ατυχήματα στον αστικό ιστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η δημοτική αρχή κατέθεσε τον σχετικό φάκελο αρχικά στην αρμόδια Διεύθυνση της Πολεοδομία στην Πάτρα, παίρνοντας την απαιτούμενη έγκριση, και πλέον αναμένει από το υπουργείο Περιβάλλοντος την οριστική έγκριση.

Εφόσον το πολεοδομικό σχέδιο εγκριθεί, επιδίωξη του δήμου είναι να επικαιροποιήσει τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί στο παρελθόν και να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το έργο.

Όπως ανέφεραν στην «Πρωινή» στελέχη της δημοτικής αρχής, επιδίωξή τους είναι να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό οδικό τμήμα, το οποίο θα χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τα «βαριά» οχήματα, μειώνοντας τις «ουρές» στο κεντρικό φανάρι, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με βάση παλαιότερο σχεδιασμό, ο παρακαμπτήριος δρόμος θα έχει μήκος περίπου 1,5 χλμ και θα ξεκινά λίγο μετά το ξενοδοχείο στην είσοδο της Ζαχάρως, με κύρτωμα προς τη θάλασσα, και θα καταλήγει κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Το κόστος του έργου παραμένει απροσδιόριστο, καθώς ο δήμος περιμένει πρώτα την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίο για να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ελλοχεύει κίνδυνος καθυστέρησης εφόσον ζητηθεί η κατάθεση ψηφιακού φακέλου και όχι με τη σημερινή του μορφή. Αν τελικά απαιτηθεί ψηφιακή κατάθεση, ο δήμος είναι έτοιμος να το πράξει, όμως το τίμημα θα είναι η καθυστέρηση της έγκρισης του πολεοδομικού σχεδιασμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος