FOLLOW US: facebook twitter

Επταετής η απαγόρευση θήρας στα πυρόπληκτα – Ποιες περιοχές περιλαμβάνει η οριοθέτηση του δασαρχείου Πύργου

Ημερομηνία: 27-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Για επτά χρόνια απαγορεύεται το κυνήγι στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, σύμφωνα με τη δασική απαγορευτική διάταξη που εξέδωσε το δασαρχείο Πύργου. Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, η οποία συνοδεύεται από χάρτη προσανατολισμού, απαγορεύεται η θήρα όλων των θηρεύσιμων ειδών για επτά (έτη  στις καμένες εκτάσεις και στην περιμετρική τους ζώνη.

Όσον αφορά την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας η περιμετρική ζώνη ξεκινά από την Τ.Κ. Ηράκλειας, κατευθύνεται Δυτικά ακολουθώντας το δρόμο προς Καρούτες ώσπου συναντά τον ποταμό Ενιπέα τον οποίο ακολουθεί Βόρεια έως τη διασταύρωση Λαντζοϊου- Γραμματικού, συνεχίζει το δρόμο προς Νεράιδα και ακολουθεί το δρόμο προς Μηλιές,  συνεχίζει έως τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Λάλα-Λαμπείας την οποία ακολουθεί Βόρεια έως τη διασταύρωση της Αχλαδινής όπου ακολουθεί το δρόμο προς Αχλαδινή και στη συνέχεια ανατολικά τον αγροτικό δρόμο έως τη Γέφυρα Βάλτου του ποταμού Ερυμάνθου, όπου ακολουθεί Νότια τη ροή του ποταμού έως το εργοστάσιο Ύδρευσης Ερυμάνθου, όπου συνεχίζει Δυτικά ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό Πύργου-Τριπόλεως, διερχόμενη από τις Τ.Κ. Βασιλακίου, Λούβρου, Κάμενας, Μουριάς, Λιναριάς, Αρχ. Ολυμπίας, Πλατάνου έως την Τ.Κ. Πελοπίου όπου κατευθύνεται Βόρεια ακολουθώντας το δρόμο προς Ηράκλεια που καταλήγει και κλείνει».

Όσον αφορά τον δήμο Πύργου, η περιμετρική ζώνη ξεκινά από την ΤΚ Κολιρίου,  ακολουθεί Δυτικά το δρόμο έως την Τ.Κ. Λαμπετίου, συνεχίζει τον δρόμο Λαμπέτι – Ι.Μ. Κρεμαστής έως τη θέση Αγγινάρα όπου εκτείνεται Βορειοδυτικά περικλύοντας το Σπαρτοβούνι και επιστρέφει στο δρόμο Λαμπέτι- Κρεμαστή έως την Ι.Μ. Κρεμαστής, συνεχίζει τον δρόμο προς Λάνθι, συνεχίζει Καρούτες και ακολουθεί την Παλαιά Εθνική οδό Πύργου-Τριπόλεως διερχόμενη από Παλαιοβαρβάσαινα, Βαρβάσαινα, Πύργος και συνεχίζει το δρόμο προς  Κολίρι  όπου καταλήγει και κλείνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος