FOLLOW US: facebook twitter

Ζάκυνθος | Σήμερα η πρώτη πτήση της σεζόν από την Easy Jet

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να αφιχθεί η πρώτη πτήση της σεζόν από το αεροδρόμιο του Μπρίστολ. Η πρώτη πτήση της σεζόν θα γίνει από την Easy Jet με 108 επιβάτες.

Ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης δήλωσε με αφορμή την πρώτη πτήση: «Ευχόμαστε να είναι – όπως αναμένεται – μια πολύ καλή σεζόν για το νησί. Οι μέχρι τώρα κρατήσεις εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλές. Είναι θετικό πάντα η EasyJet να ανοίγει τη σεζόν στη Ζάκυνθο. Οι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται έχουν κλείσει μόνο την πτήση. Η πλειοψηφία και δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς μένουν μόνιμα στη Ζάκυνθο είναι από μια περιοχή από το Μπρίστολ και είναι φίλοι φίλων που φιλοξενούνται και κάποιοι που έχουν κλείσει από μόνοι τους καταλύματα και πακέτα διακοπών. Αλλά έτσι κι αλλιώς τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά αυτή την εποχή είναι πολύ λίγα. Μένουν περισσότερο σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία στην πόλη. Την Παρασκευή ξεκινούν οι πτήσεις από Λονδίνο. Συνεχίζουμε από Σάββατο και την άλλη Πέμπτη έχουμε πτήση από Μάντσεστερ. Αργότερα θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από Ολλανδία και λίγο αργότερα από Πολωνία και από αρχές Μαΐου ξεκινούν οι πολλές σημαντικές πτήσεις από τους κλασικούς tour operator Jet 2 και TUI».

“Οι μέχρι τώρα κρατήσεις εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλές. Είναι θετικό πάντα η EasyJet να ανοίγει τη σεζόν στη Ζάκυνθο.”

Γιάννης Φιλιπποπολίτης

Ο κ. Φιλιπποπολίτης σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουν να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους τουρίστες που θα έρθουν φέτος στο νησί μας. «Πρέπει να αλλάξουμε λογική και να μπούμε σε καλοκαιρινή διάθεση και να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ. Όλοι οι κλάδοι του τουρισμού πρέπει να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες και ας ελπίσουμε να βρεθεί μια φόρμουλα με το Ναυάγιο, ώστε να ανοίξει με ασφάλεια για τους επισκέπτες. Έχουμε πολλά θέματα να λύσουμε. Πρώτα από όλα έχουμε και τις εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν, δεν ξέρουμε τι θέματα μπορούν να δημιουργηθούν εξαιτίας αυτού. Έχουμε τα θέματα του Ναυαγίου και τα γενικά προβλήματα της Ζακύνθου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάνε όλα καλά, είμαστε αισιόδοξοι και με το καλό να έρθουν όπως πάντα οι Βρετανοί που ανοίγουν τη σεζόν και συνήθως την κλείνουν. Το 50% των πελατών μας είναι από τη Μεγάλη Βρετανία και εμείς πρέπει να τους υποδεχθούμε με το καλύτερο μας χαμόγελο και με την καλύτερη μας διάθεση».

“Το θέμα που μας ανησυχεί είναι η υποδοχή του κόσμου και αν θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε αυτά που περιμένει να εισπράξει από το τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου γενικά”.

Μάνθος Μπολίδης

Ο τουριστικός πράκτορας Μάνθος Μπολίδης, με αφορμή την έναρξη των πτήσεων, υπογράμμισε: «Το ότι ξεκινάμε σημαίνει ότι βρισκόμαστε και επιβεβαιώνουμε όλα αυτά που έχουμε πει μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε ότι όλες οι πτήσεις και από εδώ και πέρα και ότι έχουμε προγραμματίσει για το νησί μας να εκτελεστεί κανονικά, όπως αυτή η πρώτη πτήση χωρίς περαιτέρω εκπλήξεις και προβλήματα. Αφού δρομολογήθηκε η πρώτη πτήση για το 2023 και εκτελείται κανονικά, όσο πλησιάζουμε προς την καλοκαιρινή σεζόν θα προστίθενται και περισσότερες πτήσεις, γιατί θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο και πτήσεις και από Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία και ευελπιστούμε ότι και αυτές θα εκτελεστούν στην ώρα τους κανονικά όπως έχουμε προγραμματίσει.
Το θέμα που μας ανησυχεί είναι η υποδοχή του κόσμου και αν θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε αυτά που περιμένει να εισπράξει από το τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου γενικά. Αν θα μπορέσουμε να είμαστε απέναντι του σωστοί και να ανταποδώσουμε αυτό που περιμένει».

Πηγή: imerazante.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος