FOLLOW US: facebook twitter

Ζ. Αναστασοπούλου: Τώρα ήρθε η ώρα της πιο κρίσιμης απόφασης

Ημερομηνία: 17-05-2023 | Συντάκτης:

Δικηγόρος-Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Σε λίγες ημέρες από σήμερα, οι πολίτες της Ελλάδας, θα προσφύγουν στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον το δικό τους και της Χώρας μας. Οι εκλογές αποτελούν για ένα δημοκρατικό πολίτευμα τη βάση της ύπαρξης του. Είναι η κορυφαία στιγμή έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας γιατί οι πολίτες καλούνται δια της ψήφου τους να επιλέξουν τον εκφραστή των απόψεων τους, τον υπερασπιστή των δικαιωμάτων τους και τον πολιτικό φορέα που θα κυβερνήσει τη Χώρα για μία τετραετία. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα μιας εκλογικής διαδικασίας και η απόφαση των πολιτών επηρεάζει τη ζωή του καθενός πολίτη ξεχωριστά.

Στις 21 Μαΐου, έπειτα από μία ανεπιτυχή τετραετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το πως θα κυβερνηθεί η Ελλάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον στο πολιτικό γίγνεσθαι της Χώρας μας είναι πλέον σαφή και ξεκάθαρα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ή παρερμηνείας. Οι εκλογές που έρχονται είναι το μεγάλο σταυροδρόμι της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία καλείται να διαλέξει τη διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει.

Από τη μία υπάρχει η συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που προσπαθεί να επιβάλει την ηττοπάθεια, την πελατειακή εξάρτηση, που προσπαθεί να σπείρει την ανασφάλεια και το φόβο και να χειραγωγήσει τη δύναμη της κοινωνίας μας για να μπορέσει να διατηρηθεί στην εξουσία και να προβεί στη νομή της για όφελος δικό της και ορισμένων ανθρώπων που τη στηρίζουν. Έχουμε μία Νέα Δημοκρατία που κυβέρνησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια χωρίς σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς, με συγκεντρωτισμό εξουσίας, με έλλειμα ανθρωπισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς να αφουγκράζεται την οικονομική δεινότητα της πλειοψηφίας των πολιτών, χωρίς χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος που σπατάλησε σε απευθείας αναθέσεις, που αδιαφόρησε για την Υγεία, την Παιδεία, τους αγρότες, τους μη προνομιούχους, αυτούς που ζουν με το φόβο μη τυχόν και απωλέσουν τη μία και μοναδική κατοικία τους, αλλά μπόρεσε να κάνει τα πάντα για να ενισχύσει, τους λίγους οικονομικά εύρωστους πολιτικούς της φίλους.

Από την άλλη οι πολίτες έχουν την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενός δημοκρατικού και προοδευτικού πολιτικού φορέα, ο οποίος, ξέρει, μπορεί και θέλει να κυβερνήσει τη Χώρα μέσα από ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η παράταξη που κράτησε όρθια την Ελλάδα, όταν αυτή ήταν παραδομένη και κατεστραμμένη από την οικονομική κρίση, είναι η παράταξη που παρά τις δημοσιονομικές απαγορεύσεις στάθηκε δίπλα στους πολίτες που είχαν ανάγκη και εξέφρασε τους μη προνομιούχους, ανθρώπους του μόχθου και του κάματου. Είναι ο πολιτικός φορέας που μέσα από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης στοχεύει στη στήριξη των αδύναμων, στην προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών από την απειλή των funds, στην ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Παιδείας, στην προστασία των Δημοκρατικών θεσμών και των θεμελιωδών αξιών, στη δικαιοσύνη παντού. Οι πολίτες στις προσεχείς εκλογές καλούνται να πάρουν την κρίσιμη απόφαση να προχωρήσουν μπροστά και να αφήσουν στο παρελθόν την ανεπαρκή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βάζοντας ένα τέλος στην παρακμή, το φόβο, την εγκατάλειψη και την ασυδοσία του κυρίου Μητσοτάκη. Οι αλήθειες και οι κοινές αγωνίες ενώνουν όλους εμάς τους απλούς πολίτες. Ήρθε η ώρα να ατενίσουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία, ήρθε η ώρα η Ελλάδα και οι πολίτες της να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ήρθε η ώρα της προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Διακυβέρνηση με δικαιοσύνη παντού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος