FOLLOW US: facebook twitter

Υποτονικό το κλίμα στα εκλογικά τμήματα της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 10-06-2024 | Συντάκτης:
Οι ψηφοφόροι ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα και αποχωρούσαν

Ομαλή η διαδικασία χωρίς μεγάλη προσέλευση εκλογέων

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Ομαλά, χωρίς προβλήματα, σε υποτονικό κλίμα που δεν θύμιζε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, κύλησε η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές στα εκλογικά τμήματα της Αμαλιάδας.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν χρειάστηκε να δώσουν πολλές διευκρινήσεις

Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις 7 το πρωί σε όλα τα εκλογικά τμήματα, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να βρίσκονται στις θέσεις τους και δεν χρειάστηκε παρέμβαση σε καμία περίπτωση από την πλευρά του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, στο οποίο θα συγκεντρώνονταν οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια και τα πρακτικά ψηφοφορίας, μετά το πέρας της διαδικασίας, από τους Δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα της Αμαλιάδας παρουσίαζε αυξομειώσεις, καθώς χρονικές στιγμές δεν υπήρχε… ψυχή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σχηματίζονταν ουρές, με την συμμετοχή σε συνολικό επίπεδο να μην είναι μεγάλη.

Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία στην Αμαλιάδα

Αυξημένη προσέλευση παρατηρήθηκε μεταξύ 10 το πρωί και 12 το μεσημέρι, κυρίως από ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας, που δήλωναν ότι οφείλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Λιγότεροι ήταν οι νεότεροι, που φαίνεται ότι… «ψήφισαν» παραλία αντί για κάλπη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν και ουρές, αλλά αυτό ήταν για μικρά χρονικά διαστήματα

Η διαδικασία πάντως δεν παρουσίαζε προβλήματα, αφού οι εκλογείς είχαν να επιλέξουν στο ψηφοδέλτιο της αρεσκείας τους, βάζοντας τέσσερις σταυρούς, κατά συνέπεια δεν απαιτήθηκαν ιδιαίτερες διευκρινήσεις από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Μικρή καθυστέρηση σημειωνόταν εντός των παραβάν, αφού λόγω των πολλών ψηφοδελτίων κάποιοι καθυστερούσαν μέχρι να εντοπίσουν αυτό της αρεσκείας τους, αν και κάποιοι το είχαν έτοιμο από το σπίτι.

Περιορισμένη ήταν και η παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων στα εκλογικά τμήματα και τα περισσότερα προαύλεια των σχολείων παρέμειναν άδεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Τις περισσότερες ώρες οι διάδρομοι έξω από τα εκλογικά τμήματα ήταν άδειοι

Να σημειωθεί ότι σε αρκετά εκλογικά τμήματα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παρέλαβαν από το δήμο συμπληρωματικούς καταλόγους εκλογέων, για περιπτώσεις που είχαν δηλώσει ότι θα ψήφιζαν με επιστολική ψήφο, δεν το έπραξαν όμως και είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν θες μέχρι τις 11 το πρωί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος