FOLLOW US: facebook twitter

Υποψήφιοι επί της… κάλπης

Ημερομηνία: 09-10-2023 | Συντάκτης:

Πρωινές κυρίως ώρες, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Ηλείας. Ευδιάθετοι και με χαμόγελο, αλλά και εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, προσήλθαν στις κάλπες, συνοδευόμενοι από συνεργάτες, φίλους και μέλη των οικογενειών τους. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα, πραγματοποιήσαν και μικρή περιοδεία στα εκλογικά τμήματα των δήμων τους, συνομίλησαν με ψηφοφόρους αλλά και με τους δικαστικούς αντιπροσώπους διαπιστώνοντας πως η εκλογική διαδικασία κυλούσε απρόσκοπτα. 

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Οι πολίτες θα επιλέξουν τη συνέχιση του έργου μας»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Νεκτάριος Φαρμάκης άσκησε χθες στις 10.30 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, στο 86ο Εκλογικό Τμήμα Αγρινίου. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής της Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας με ωριμότητα, αλλά κυρίως με αγάπη για τον τόπο μας, θα κάνουν μια επιλογή που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση του έργου και των θετικών αποτελεσμάτων της τελευταίας 4ετίας. Ενωμένοι πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!».


Βασίλης Γιαννόπουλος: «Ημέρα γιορτής»

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ για όλους», με επικεφαλής τον Νεκτάριο Φαρμάκη, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής και σημαντική ημέρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς μετά από τέσσερα χρόνια θητείας, οι πολίτες της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας έχουν την ευκαιρία, έχοντας αξιολογήσει το έργο μας, να μας κρίνουν. Η αίσθηση που υπάρχει είναι αισιόδοξη, και αυτό που μένει και επιθυμούμε είναι να αποτυπωθεί και στην κάλπη», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο κ.Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά την διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, σημείωσε πως «τα πράγματα μέχρι στιγμής (σ.σ το μεσημέρι) έχουν κυλήσει άψογα και ελπίζουμε ότι έτσι θα πάμε μέχρι το κλείσιμο της κάλπης και την καταμέτρηση των ψήφων για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων».


Τάκης Αντωνακόπουλος: «Η κοινωνία συντάσσεται για άλλη μια φορά μαζί μας»

Στο 4ο Δημοτικό σχολείο Πύργου ψήφισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του “Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο”. Αμέσως μετά ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε:

“Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Υπάρχει από νωρίς ικανοποιητική συμμετοχή. Είναι η ημέρα γιορτή της Δημοκρατίας. Είναι η ημέρα του πολίτη, αυτός αποφασίζει. Για μας, αν και το περιμέναμε γιατί έχει διαμορφωθεί πλέον στην κοινωνία, υπάρχει μια πλατιά στήριξη. Η κοινωνία έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα στην πόλη και συντάσσεται για άλλη μια φορά μαζί μας να συνεχίσουμε το νέο δρόμο που έχουμε χαράξει για την πόλη. Τον δρόμο της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, του πολιτισμού. Μια κοινωνία που θα έχει εξωστρέφεια, εισόδημα, ένα περιβάλλον φιλικό και βεβαίως χαρούμενους ανθρώπους, δημιουργικούς.  Αυτός είναι ο στόχος μας, έχει ξεκινήσει να υλοποιείται και είναι στην ψήφο του πολίτη αν συνεχιστεί ο δρόμος προς το μέλλον ή θα υπάρξει ταχεία επάνοδος στο παρελθόν που ήδη οι πολίτες είχαν αποποιηθεί. Είναι εύκολη η επιλογή”.


Στάθης Καννής: «Οι δημότες στέλνουν σήμερα το μήνυμα της αλλαγής»

Μετά από έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα, σήμερα μιλούν οι δημότες.  Με την ψήφο τους δίνουν το μηνυμα της αλλαγής εποχής για τον Δήμο Πύργου.

Με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην άλλη άποψη. Με μια νεα δημοτική αρχή. Για μια νέα αρχή, που αγκαλιάζει όλους τους δημότες. Στον Πύργο και τις κοινότητες μας. Από αύριο, ο Δήμος Πύργου γίνεται πάλι Πρωτεύουσα της Ηλείας».


Διονύσης Μπέλτσος: «Η ελπίδα επιστρέφει!»

Στο 6ο Δημοτικό σχολείο Πύργου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου με τον συνδυασμό «ΔΕΚΑ»  Διονύσης Μπέλτσος, ο οποίος και αρκέστηκε να δηλώσεις πως «Σήμερα η ελπίδα επιστρέφει στον Δήμο Πύργου!»


Χρήστος Αθανάσουλας: «Η Λαϊκή Συσπείρωση πιο ενισχυμένη»

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, άσκησε λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Δήμαρχος  με την Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Αθανάσουλας.

Αμέσως μετά, με δηλώσεις του, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης ενώ αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία σημείωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι το  βράδυ θα φανεί ότι με την ψήφο των δημοτών η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι πιο ενισχυμένη ώστε να μπορεί πιο δυναμικά να διεκδικεί λύσεις στα άπειρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας. Είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι ότι θα έχουμε δυναμώσει και αυτή τη δύναμη εκτός από το συμβούλιο θα τη βγάζουμε και στους αγώνες».


Γιάννης Λυμπέρης: «Σήμερα κρίνει ο κόσμος»

Στις 11 το πρωί της Κυριακής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1οδημοτικό σχολείο της Αμαλιάδας ο Δήμαρχος Ήλιδας και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Λυμπέρης. Ο κ. Λυμπέρης προσερχόμενος στο εκλογικό τμήμα, αλλά και κατά την έξοδό του, συνομίλησε με πολίτες και ενημερώθηκε από τους δικαστικούς αντιπροσώπους για την εξέλιξη της διαδικασίας. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε:

«Γιορτή της Δημοκρατίας σήμερα, κορυφώνεται μία διαδικασία μίας ολόκληρης θητείας η οποία πέρασε με μεγάλες δυσκολίες και ανέχεια για τον κόσμο, σήμερα λοιπόν ο κόσμος κρίνει και αποφασίζει για να εκλέξει την επόμενη δημοτική αρχή. Εύχομαι καλή επιτυχία στις διαδικασίες».


Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Η μεγάλη νίκη πλησιάζει!»

Στο χωριό του, τα Καλύβια, ψήφισε λίγα λεπτά μετά τις 11 χθες το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού “Ήλιδα – Συμμαχία για το αύριο” κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος “πνίγηκε” στις αγκαλιές φίλων, συγγενών, συγχωριανών, ενώ αμέσως μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα των Καλυβίων προχώρησε στην παρακάτω δήλωση. «Μέχρι χθες μιλάγαμε εμείς, σήμερα μιλάνε οι δημότες. Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, οι δημότες θα ψηφίσουν με σύνεση, με περίσκεψη, να εκλέξουν τους καλύτερους, να εκλέξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν στον δήμο Ήλιδας τα επόμενα πέντε χρόνια. Η νίκη πιστεύω πλησιάζει, η μεγάλη συμμαχία μας έκανε έναν έντιμο και τίμιο αγώνα και σε λίγο θα φτάσουμε σε ένα αίσιο αποτέλεσμα γιατί ο κόσμος γνωρίζει, ο κόσμος κατάλαβε μέσα από τον προεκλογικό αγώνα και μέσα από την περίοδο που έζησε τα τελευταία χρόνια ποιοι είναι οι καλύτεροι. Εύχομαι να έρθουν όλοι στις κάλπες και να συνεχίσει η διαδικασία ήρεμη όπως είναι τώρα. Καλή επιτυχία σε όλους».


Ανδρέας Παπαδάκος: «Καλά αποτελέσματα για τους πολίτες του Δήμου»

Ο επικεφαλής της παράταξης Ήλιδα 36 Ανδρέας Παπαδάκος λίγο μετά τις 11:30 χθες το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην κοινότητα Αμπελοκάμπου απ’ όπου κατάγεται συνοδευόμενος από συνεργάτες και φίλους. Ευδιάθετος και με αέρα νικητή αστειεύτηκε και ευχήθηκε καλά αποτελέσματα για το δήμο Ήλιδας και τους πολίτες!


Γιώργος  Γεωργιόπουλος: «Οι πολίτες θα κρίνουν το έργο μας»

Στο εκλογικό τμήμα της ιδιαίτερης πατρίδας του Μουριάς ψήφισε στις 10 το πρωί ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Γεωργιόπουλος. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε:

«Σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας, είναι η μέρα της αυτοδιοίκησης.Εύχομαι όλα να εξελιχθούν ομαλά μέσα στην ημέρα, με ηρεμία και όπως πρέπει στο δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο υπηρετούμε. Στο τέλος της ημέρας πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κρίση των πολιτών για το τι έργο έχει γίνει σε αυτήν την τετραετία που πέρασε, με πόσο μεγάλη προσπάθεια, με τι σχέδιο, με τι πρόγραμμα και με τι αποτελέσματα. Αυτό νομίζω πρέπει να βαραίνει στην κρίση γιατί στην αυτοδιοίκηση η εκλογική διαδικασία είναι σύγκριση και η σύγκριση την παράταξή μας είναι καταλυτική για το τι έργο έχουμε προσφέρει».


Άρης Παναγιωτόπουλος, «Γυρίζουμε σελίδα»

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Σήμερα γυρίζουμε σελίδα και γράφουμε μαζί νέα ιστορία. Ενωμένοι, μαζί προχωράμε στη μεγάλη αλλαγή με όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας».


Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Οι πολίτες αποφασίζουν αν θέλουν να συνεχιστεί η ανάπτυξη»

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, εξέφρασε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αλεξανδρόπουλος. «Σήμερα οι πολίτες του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας αποφασίζουν. Είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Η δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά κάναμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα παρουσιάζοντας το μεγάλο μας έργο, που όλοι το γνωρίζουν γιατί το βλέπουν, αλλά και την προοπτική για την εξέλιξη την επόμενη πενταετία. Σήμερα, οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχιστεί η ανάπτυξη και η πρόοδος του δήμου Ζαχάρως με πνεύμα ενότητας, αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας ή θα επανέλθουμε σε παλαιότερες, δύσκολες ημέρες για την περιοχή μας. Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από παλιά έμπειρα στελέχη αλλά και πολλά νέα αποφασισμένα πρόσωπα που έχουν αποδείξει ότι θέλουν να δουλέψουν για την ανάπτυξη του τόπου μας που όλοι αγαπάμε και θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι που ζούμε στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας».


Τάσος Κάπος: «Ψηφίζουμε για το μέλλον»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως Τάσος Κάπος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι, ίσως, η κορυφαία «γιορτή» της σύγχρονης δημοκρατίας. Είναι η γιορτή της τοπικής δημοκρατίας. Της πιο κοντινής στον πολίτη. Σήμερα τον λόγο έχουν οι πολίτες. Είναι ημέρα χαράς και ευθύνης. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι Δημότες μας θα κάνουν το καθήκον τους με ωριμότητα. θα ψηφίσουν για το καλό το δικό τους, για το καλό της οικογένειάς τους, αλλά θα ψηφίσουν και για το καλό του τόπου μας. Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Εύχομαι καλή ψήφο και εύχομαι η συμμετοχή σε αυτή την εκλογική διαδικασία να είναι μεγάλη».


Κώστας Μητρόπουλος: «To αύριο είναι στο χέρι μας»

Χαμογελαστός και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε: «Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών, η μέρα που θα αξιολογήσουμε τον καταλληλότερο. Εκείνον που θα εγγυηθεί το καλύτερο μέλλον του τόπου μας και που θα του εμπιστευτούμε για τα επόμενα 5 χρόνια τη θέση ευθύνης και τιμής του Δημάρχου. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες σήμερα θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Εμπιστεύομαι την κρίση των συνδημοτών μας. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε στη γιορτή της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης. Το αύριο βρίσκεται στο χέρι μας».


Ανδρέας Μαρίνος, «Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει»

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πηνειού και εκ νέου υποψήφιος Ανδρέας Μαρίνος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Αμέσως μετά δήλωσε: «Ο κύβος ερρίφθη! Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει! Τα νιάτα μπροστά και ψηλά!».


Γιάννης Λέντζας: «Η Νέα Πορεία θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης»

Σίγουρος ότι η «Νέα Πορεία» θα επανεκλεγεί, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Λέντζας. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε: «Σήμερα αποφασίζει ο λαός του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης! Η δημοκρατία γιορτάζει! Τα μηνύματα που λαμβάνουμε δείχνουν ότι η Νέα Πορεία θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης! Καλή ψήφο σε όλους τους συνδημότες!».


Σάκης Μπαλιούκος: «Ημέρα του λαού»

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων και εκ νέου υποψήφιος Σάκης Μπαλιούκος δήλωσε: Είναι η μέρα του λαού σήμερα, ενημερώσαμε τους δημότες μας, απολογηθήκαμε για προηγούμενη θητεία μας και σήμερα είναι ημέρα δική του και περιμένουμε με σεβασμό την ετυμηγορία του. Είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, εύχομαι σε όλους υγεία και καλή επιτυχία».


Τάκης Δημητρουλόπουλος: «Επιλέγουμε αν θα προχωρήσουμε μπροστά»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Τάκης Δημητρουλόπουλος αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σημείωσε: «Μέρα δημοκρατίας είναι σήμερα και καλούμαστε όλοι οι δημότες να επιλέξουμε αν θέλουμε να μείνουμε με το παρελθόν ή αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά με το μέλλον. Θεωρούμε και είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε η νέα δημοτική αρχή. Η «Δύναμη Ανανέωσης» έδωσε έναν καλό και έντιμο αγώνα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος