FOLLOW US: facebook twitter

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία: Δεύτερη ευκαιρία για τους πληττόμενους οφειλέτες

Ημερομηνία: 13-07-2021 | Συντάκτης:

Δεύτερη ευκαιρία δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους πληττόμενους οφειλέτες να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία με την πάγια ρύθμιση των 24 ή των 48 μηνιαίων δόσεων, χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Πρόκειται για όσους ήταν την 1η Νοεμβρίου 2019 ενταγμένοι στην παλιά πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων αλλά μετά την ημερομηνία αυτή τέθηκαν εκτός της ρύθμισης, είτε επειδή δεν κατέβαλαν δύο ή περισσότερες συνεχόμενες δόσεις είτε επειδή άφησαν απλήρωτα ή αρρύθμιστα άλλα νεότερα χρέη τους.

Η απόφαση

  1. Πληττόμενοι οφειλέτες. Το μέτρο αφορά:

– Οφειλέτες φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες μη υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ που έχουν μικρότερα ακαθάριστα έσοδα κατά τουλάχιστον 5% το φορολογικό έτος 2020 σε σχέση με το φορολογικό έτος 2019 ή για υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ με μικρότερο κύκλο εργασιών ΦΠΑ (Κωδ.312) κατά τουλάχιστον 5% το φορολογικό έτος 2020 σε σχέση με το φορολογικό έτος 2019,

– Οφειλέτες φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του έτους 2020 ή 2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

– Οφειλέτες φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος εντός του έτους 2020 ή 2021.

– Για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έλαβαν μειωμένο μίσθωμα εντός του 2020 ή 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων “COVID”.

Η αίτηση για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση της δεύτερης ευκαιρίας υποβάλλεται ηλεκτρονικά, από σήμερα 12 Ιουλίου.

  1. Μη πληττόμενοι οφειλέτες: Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά και κριτήριο «φορολογικής συμμόρφωσης», τα οποία πρέπει να πληρούν αθροιστικά έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων οι οφειλέτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί έως την 1η Νοεμβρίου 2019 στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων αλλά στη συνέχεια την έχασαν.

Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος