FOLLOW US: facebook twitter

Υποχωρεί με… επίθεση ο Άδωνις για τις λαϊκές αγορές

Ημερομηνία: 01-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Επειτα από έναν μήνα έντονων αντιδράσεων στο διαβόητο (προ)σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του υπαίθριου εμπορίου, που καταδικάστηκε από σύσσωμο τον κλάδο ως «ταφόπλακα για τον θεσμό που λειτουργεί από το 1929», ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης πήρε επιτέλους θέση στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλη, είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο νομοσχέδιο και ουδέποτε θα κατατεθεί. Προφανώς εννοεί ότι δεν θα κατατεθεί με τη μορφή που έχει διαρρεύσει, με διατάξεις που αποτέλεσαν κόκκινο πανί, όπως ο πλειστηριασμός θέσεων και η παραχώρηση σημείων πώλησης σε εταιρείες, διατάξεις που απέσυρε προφορικά ο ίδιος σε πρόσφατη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών, με τους συνδικαλιστές του χώρου να μιλάνε για «μια πρώτη νίκη».

Ο υπουργός τώρα, αφού υπήρξαν διαμαρτυρίες από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από γαλάζια στελέχη, λέει ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν απλώς κάποιες από τις δεκάδες προτάσεις της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

«Οταν καταλήξουμε κάπου με το οποίο θα συμφωνώ και εγώ ως ο έχων τη νομοθετική πρωτοβουλία και θα έχω να πω στις λαϊκές αγορές ότι αυτό είναι, προφανώς θα ξεκινήσει ο θεσμικός διάλογος μαζί τους», είπε, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως πρώην βιοπαλαιστή των υπαίθριων αγορών, θυμίζοντας το παρελθόν του ως πωλητή βιβλίων στο ανοιχτό παζάρι της Κηφισιάς. Στην πραγματικότητα το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές είχε ήδη συνταχθεί και κοινοποιήθηκε στο σύνολό του σε συγκεκριμένες Ομοσπονδίες, ενώ δημοσιεύθηκε επιλεκτικά σε ορισμένα ΜΜΕ.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος