FOLLOW US: facebook twitter

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πύργο από τον δήμαρχο Στάθη Καννή

Ημερομηνία: 17-04-2024 | Συντάκτης:

Υποδεχόμαστε σήμερα, στην πρωτεύουσα της Ηλείας, τη Φλόγα της Ολυμπίας που ξεκίνησε τη μεγάλη της διαδρομή προς την πρωτεύουσα της φίλης χώρας Γαλλίας. Και οι αθλητές που τη μεταφέρουν δεν κομίζουν μόνο ένα χαρμόσυνο νέο, πως ήρθε η ώρα της νέας Ολυμπιακής συνάντησης. Αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας, που παρά τις δοκιμασίες που φέρνουν οι καιροί και οι σκοπιμότητες, μιλά στις ψυχές των ανθρώπων…

Η Φλόγα ξεκίνησε από τις κοίτες του Αλφειού, που εκβάλλει λίγο πιο πέρα, στα όρια του Δήμου μας, για να φτάσει στις κοίτες του Σηκουάνα. Στα χώματα μιας χώρας και μιας πόλης, του Παρισιού, που υπήρξαν υποδοχείς του πνεύματος του Ελληνικού Πολιτισμού εδώ και αιώνες. Για να φωτίσει τα χώματα που ανέστησαν τον πρωτοπόρο του Ολυμπιακού Κινήματος, τον Βαρόνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν, του οποίου η καρδιά είναι δίπλα μας, ως σημείο διαρκούς υπόμνησης ότι ο Ολυμπισμός αποτελεί μία βαριά κληρονομιά. Να αφιχθεί στο Παρίσι που και στο παρελθόν φιλοξένησε δύο φορές την μεγαλύτερη Αθλητική διοργάνωση της Υφηλίου.

Στέλνουμε στους Νέους του Κόσμου που θα μετάσχουν στους Αγώνες τις ευχές μας, να συνδέουν την αγωνιστική τους προσπάθεια με την πίστη στις Αξίες του Ολυμπισμού. Αυτό είναι και το αιώνιο μήνυμα που η Ιερά Άλτις της Ολυμπίας στέλνει κάθε φορά που γίνονται οι Αγώνες.

Περνά η Φλόγα από την πόλη του ποιητή του «Φωτός της Ολυμπίας», Τάκη Δόξα.

Έχοντας την τιμή να είμαι ο πρώτος πολίτης της πρωτεύουσας της Ηλείας, του χώρου που γέννησε και φιλοξένησε στα βάθη των αιώνων το Ολυμπιακό Πνεύμα, μεταφέρω εκ μέρους όλων των πολιτών του Δήμου Πύργου τις καλύτερες ευχές μας στους δρομείς της Φλόγας, στους αθλητές και τις αθλήτριες.

Να γίνει το Παρίσι, αυτό το θέρος, μία νέα αφετηρία προσέγγισης σε Αξίες που λείπουν στον Κόσμο μας. Να θυμηθούμε την αδελφοσύνη, την άμιλλα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, δηλαδή έννοιες που έχτισαν τον Πολιτισμό μας. Αυτόν τον Πολιτισμό που ξεπηδά μαζί με τη Φλόγα από τα χώματα της Ηλείας και της Ολυμπίας, για να αγκαλιάσει όλη την Ανθρωπότητα. Και κάθε 4 χρόνια μεταφέρει το δικό του μήνυμα σε όλους μας…..

Καλό σου ταξίδι, Φως της Ολυμπίας….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος