FOLLOW US: facebook twitter

Υπερθέαμα στην παραλία Κατακόλου από τους kitesurfers

Ημερομηνία: 27-02-2024 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μπορεί τα… μποφόρ και  οι ισχυροί αέρηδες που φυσομανάνε με μανία να είναι ενοχλητικοί για τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο για τους λάτρεις του Kitesurfing στο Κατάκολο, είναι… βούτυρο στο ψωμί τους, απολύτως απαραίτητοι για να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα που είναι ένα από τα πιο cool water sports.

Έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής αρκετοί φίλοι του αθλήματος, εκμεταλλευόμενοι τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο λιμάνι και τα μανιασμένα κύματα, άδραξαν την ευκαιρία να χαρούν στην παραλία του Κατακόλου (στο «Βanana») το αγαπημένο τους Kitesurfing, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό θέματα σε όλους όσους έτυχε να βρίσκονται εκεί είτε για περίπατο είτε για φαγητό στις παραλιακές ταβέρνες.

Οι πολύχρωμοι «αετοί» έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παραλία και αρκετοί ήταν εκείνοι που κάθισαν για ώρα να απολαύσουν αυτό το υπερθέαμα, που σπάνια έχεις την ευκαιρία, γιατί πρέπει καταρχήν να υπάρχουν οι ανάλογες καιρικές συνθήκες για να μπορέσουν οι kitesurfers να κάνουν τα «ιπτάμενα» άλματά τους, «σκίζοντας» τα κύματα! Εννοείται ότι σε ένα τέτοιο άθλημα, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη και προφανώς η εμπειρία είναι μοναδική!

Το Kitesurfing είναι ένα θαλάσσιο extreme sport με αιολική ενέργεια που χρησιμοποιεί έναν “αετό” και μια “σανίδα” για να σε ωθήσει στο νερό. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει και στην Ηλεία φανατικούς φίλους και όταν το λιμάνι ανεβάζει μποφόρ, συντονίζονται και κατεβαίνουν παραλία.

*Τις εντυπωσιακές εικόνες αποτύπωσε με τον φακό του ο Χρήστος Κουλουράς και τις ανάρτησε στο facebook.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος