FOLLOW US: facebook twitter

Υπάρχουν φασίστες εδώ;

Ημερομηνία: 18-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”84582″ img_size=”full”][vc_column_text]To Κράισττσερτς ή Κράιστσερτς, το οποίο δυστυχώς έγινε γνωστό σε ολόκληρη την ανθρωπότητα μετά το μακελειό στα δύο τεμένη της πόλης, έχει πληθυσμό περίπου 375.000 κατοίκων. Δηλαδή θα λέγαμε πως είναι κάτι σαν μία Πάτρα της Νέας Ζηλανδίας. Μία σχετικά μικρή πόλη, της οποίας οι κάτοικοι απολάμβαναν μέχρι πρότινος την ησυχία και την ηρεμία, όπως  συμβαίνει σε χιλιάδες άλλες πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όλα αυτά μέχρι ο ακροδεξιός μακελλάρης να βυθίσει στο πένθος την ειρηνική κοινότητα.

Ένας απλός λευκός άνδρας που δήλωνε ρατσιστής και φασίστας. Ένας ήσυχος τύπος που δεν είχε δώσει δικαιώματα, όπως εγκληματικά αφελώς τον παρουσίαζε αυτές τις μέρες η πλειοψηφία των ελληνικών Μ.Μ.Ε. Αντιγράφω από το εξαιρετικά εύστοχο σχόλιο το οποίο αλίευσα από την ιστοσελίδα tvxs.gr: «Στα ρεπορτάζ ακούστηκαν μεταξύ άλλων και πολλά από τα γνωστά κλισέ όπως ¨δεν είχε δώσει δικαιώματα¨, ¨όσοι τον γνώριζαν έπεσαν από τα σύννεφα¨ κλπ. Στην πραγματικότητα ο δράστης περιέγραφε επί μήνες στο ίντερνετ τα σχέδιά του, παραληρώντας με απειλές και μίσος. Όμως σε αντίθεση με τους ισλαμιστές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών ασφαλείας για ό,τι γράψουν και πουν, η ισλαμοφοβική και ρατσιστική ατζέντα τείνει να γίνει σχεδόν φυσιολογική. Μια κανονικότητα που δεν προκαλεί το ενδιαφέρον ούτε της κοινωνίας αλλά ούτε και των αρχών.

Και στην Ελλάδα, αν προσέξει κανείς τα σχόλια χρηστών στις αναρτήσεις συγκεκριμένων ιστότοπων για τη σοκαριστική επίθεση, θα διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό την επικροτεί. Αν διαβάσει κανείς  το μανιφέστο του παρανοϊκού μακελάρη, που είχε γράψει πάνω στο όπλο του τη λέξη ¨τουρκοφάγος¨, δεν  θα εντοπίσει μόνο τις συνήθεις ρατσιστικές και νεοναζιστικές αερολογίες αλλά θα διαπιστώσει και πολλές αυτούσιες ελληνικές εθνικιστικές ανοησίες με συνθήματα εναντίον της Τουρκίας και του ισλαμικού κόσμου».

Συμπληρωματικά μόνο θα αναφέρω ότι την αντίδραση του λευκού φασιστικού μένους την παρακολούθησε όλη η ανθρωπότητα να εκτυλίσσεται με μαέστρο τον Ερντογάν έξω από την Αγιά Σοφιά. Η μία ακροδεξιά ατζέντα τροφοδοτεί την άλλη σε έναν ατέρμονο κύκλο μίσους και βίας. Κατά τα άλλα, το βασικό συμπέρασμα αυτής της ιστορίας με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, είναι ότι δεν χρειάζεται να δηλώνει κανείς ακροδεξιός, ρατσιστής ή φασίστας προκειμένου να υποδαυλίζει τη βία ή ακόμη και να είναι υποψήφιος μακελλάρης. Αρκεί απλώς να μεταχειρίζεται φανατικά τον ακροδεξιό λόγο και τα ποικίλα σχήματά του έτσι όπως διαμορφώνονται από την εκάστοτε τοπική πραγματικότητα. Αλλά εμείς εδώ κάτω ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύουμε και δεν έχουμε τέτοια προβλήματα διότι ως γνωστόν όχι μόνο δεν ευδοκιμεί η ακροδεξιά ρητορική αλλά δεν έχουμε καν ανθρώπους που να δηλώνουν φασίστες. Τι; Έχουμε; Υπάρχουν φασίστες εδώ;[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot