FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς δυσκολίες Ιστορία και Μαθηματικά-Στοιχεία Στατιστικής

Ημερομηνία: 21-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

panellinies-ai8ousa

Ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

«Βατά» χαρακτηρίζονται τα χθεσινά θέματα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής αλλά και της Ιστορίας γενικής παιδείας ενώ όσοι έγραφαν Βιολογία και ήταν «διαβασμένοι» θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ακόμα και το άριστα.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Ηλείας και οι υποψήφιοι μετά από ένα διήμερο ξεκούρασης, επιστρέφουν τη Δευτέρα, δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών για να εξεταστούν στην Ιστορία Ανθρωπιστικών Σπουδών και τη Φυσική κατεύθυνσης.

Τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας κρίθηκαν μέτριας δυσκολίας καθώς ήταν θέματα που απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές με συγκροτημένη και συνθετική σκέψη, ενώ τα τελευταία ζητούμενα απαιτούσαν προσοχή και διεξοδική ανάλυση. Όσον αφορά τα θέματα στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, ήταν αναμενόμενα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και εκτιμάται ότι ήταν ευκολότερα από τα περσινά.

Τι είπαν οι μαθητές:

panellinies-liaropoulou-theodora

Θεοδώρα Λιαροπούλου, Μαθηματικά

«Τα θέματα ήταν αρκετά καλά και σε σύγκριση με τα θέματα προηγούμενων ετών, θεωρώ ότι ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα έγραφε καλά. Είμαι ευχαριστημένη από την απόδοση μου παρόλο το άγχος των εξετάσεων».

panellinies-alexopoulos-panagiotis

Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Ιστορία

«Τα θέματα ήταν βατά ωστόσο έπρεπε να είχες διαβάσει από το βιβλίο και να έχεις ιστορικές γνώσεις. Ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος σίγουρα θα έγραφε γιατί σε γενικές γραμμές ήταν εύκολα»

panellinies-petropoulou-xristina

Χριστίνα Πετροπούλου, Ιστορία

Προσωπικά πήρα το μάθημα στη μέση της χρονιάς και με βάσει τις δυνατότητες και τις γνώσεις που απέκτησα όλο αυτό το διάστημα, θεωρώ ότι ήταν βατά για έναν μαθητή που έχει διαβάσει πολύ καλά. Προσωπικά έχω γράψει ικανοποιητικά με βάσει αυτά που θέλω. Το έχω πάρει και μάθημα επιλογής και νιώθω πολύ ικανοποιημένη».

panellinies-dafnerou-eva

Εύα Δαφνερού, Μαθηματικά

«Τα θέματα δεν ήταν δύσκολα καθώς ένας καλά διαβασμένος, ακόμα και ένας μέτρια προετοιμασμένος μαθητής θα έγραφε. Μόνο το δ’ θέμα απαιτούσε προσοχή και περισσότερη ενασχόληση, προσωπικά όμως είμαι ευχαριστημένη».

panellinies-diamadopoulos-thanos

Θάνος Διαμαντόπουλος, Ιστορία  

«Τα θέματα της Ιστορίας πιστεύω ότι ήταν μέτρια και όχι πολύ αναμενόμενα. Ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορούσε να ανταπεξέλθει με άνεση και να γράψει έναν πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Ωστόσο το άριστα, ήταν δύσκολο να το αγγίξει κάποιος αν δεν γνώριζε επαρκώς όλα τα θέματα. Η σκυτάλη τώρα στη Φυσική!».

 

Ó÷Ýäéï 1

Οι καθηγητές του φροντιστηρίου ΑΛΜΑ σχολιάζουν

«Τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας, ανταποκρινόμενα στον τίτλο τους και στο ρόλο τους βρίσκονται μέσα στις δυνατότητες όλων των υποψηφίων. Οι μαθητές με σωστή προετοιμασία και ψυχραιμία σίγουρα μπορούν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες» επισήμανε ο Μαθηματικός του Φροντιστηρίου «Άλμα» κ. Γιώργος Φωτόπουλος.

Τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, όπως ανέφερε η φιλόλογος του φροντιστηρίου «Άλμα» κ. Ξακουστή Βόλλαρη, προσιδιάζουν στο ύφος και στη δόμηση τους τα θέματα των προηγουμένων ετών. «Οι ερωτήσεις της πρώτης ομάδας είναι κατανοητές στη διατύπωση και οδηγούν τους μαθητές άμεσα στον εντοπισμό του κατάλληλου χωρίου από το σχολικό βιβλίο, ώστε να απαντήσουν σωστά. Η δεύτερη ομάδα που ζητά το σχολιασμό πηγών κρίνουμε ότι περιλαμβάνει εύληπτες ερωτήσεις που απαιτούν όμως μεγάλη ανάπτυξη από τους μαθητές για να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες».

Όσον αφορά στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας (Παλαιό Σύστημα), σύμφωνα με την Βιολόγο κ. Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου, τα θέματα απευθύνονταν σε μαθητές που όχι μόνο είχαν διαβάσει τη θεωρία, αλλά είχαν κατανοήσει την ύλη, αφού κάποια ζητούμενα απαιτούσαν κριτική ικανότητα. Τα θέματα δεν είχαν ασάφειες και όσοι υποψήφιοι είχαν επιδείξει μεθοδικότητα και οργάνωση σε όλη τη χρονιά θα μπορέσουν να προσεγγίσουν το «άριστα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος