FOLLOW US: facebook twitter

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι!: Με ευχές και χαμόγελα ο αγιασμός χθες στα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 12-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
4ο Γυμνάσιο Πύργου.
-Με καταλήψεις από γονείς η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και στο Δημοτικό Σχολείο Πρασίνου

Με ευχές, χαμόγελα και αισιοδοξία και βεβαίως με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία της Ηλείας, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για εκατοντάδες μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού.   Τα «πρωτάκια», έκλεψαν για ακόμα μια φορά την παράσταση καθώς με έκδηλη αγωνία και άγχος προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη για αυτά μετάβαση από τα ανέμελα χρόνια του Νηπιαγωγείου στο μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της γραφής.

Η νέα σχολική χρονιά φέτος, σε σχέση με την περσινή, ξεκίνησε με αρκετά κενά, κυρίως σε Δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων αλλά και με… παρατράγουδα στο 10ο Πύργου και το Δημοτικό Σχολείο Πρασίνου τα οποία τελούν υπό κατάληψη, από γονείς που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά παιδιών Ρομά από τα δυο σχολεία της πόλης (11ο και Φιλοθέης) που έκλεισαν, επικαλούμενοι μη ισότιμη μεταχείριση των σχολικών μονάδων.

Η αναπληρώτρια Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτηρία Ασημακοπούλου επισήμανε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών, τονίζοντας αναφορικά με τα κενά ότι τα πρωινά τμήματα καλύφθηκαν ωστόσο υπάρχουν κάποια κενά λόγω αδειών και κυρίως αδειών κύησης  ιδιαίτερα σε νηπιαγωγεία. «Τα κενά είναι ένα ζωντανό πράγμα που καθημερινά αλλάζει, αλλά και αυτά θα τα καλυφθούν. Φέτος έχουμε και πολλές ειδικότητες, τοποθετούμε τώρα Π60 ΚΑΙ Π70 αναπληρωτές ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης , στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε  τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ως την Δευτέρα θα έχουν τοποθετηθεί όλοι οι αναπληρωτές. Σε ότι αφορά τα Ολοήμερα θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων και θα γίνουν οι αναθέσεις των ωρών. Και όσοι λόγω αδειών δεν τοποθετήθηκαν, θα έχουμε αναπλήρωσή τους».

Σήμερα οι μαθητές θα πάνε στα σχολεία τους με τις τσάντες ώστε φεύγοντας να αποθηκεύσουν τα βιβλία που θα τους μοιράσουν οι εκπαιδευτικοί ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έως ότου ολοκληρωθούν και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, το μάθημα θα τελειώνει νωρίτερα ανάλογα το σχολείο.

2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.
2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.
Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «Ρήγας».
1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών.
2ο Γυμνάσιο Λύκειο Πύργου.
Με παγωτάκι γλυκάθηκαν για την πρώτη μέρα στο σχολείο οι μαθητές του 3ου Δ.Σ. Πύργου.
Γυμνάσιο Μακρισίων.
1ο Γυμνάσιο Πύργου.

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος: «Επιστρέφω μετά από 19 χρόνια στο σχολείο που φοίτησα κι εγώ»

Παρουσία του νέου αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, τελέστηκε χθες το πρωί ο αγιασμός στο 2ο γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Πύργου. Μάλιστα όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στους μαθητές, για εκείνον ήταν μια ιδιαίτερη μέρα, συγκινησιακά φορτισμένη, καθώς και ο κ. Γιαννόπουλος πέρασε τα  γυμνασιακά και λυκειακά μαθητικά του χρόνια σε αυτό το σχολείο και μετά από 19 χρόνια επιστρέφει στον ίδιο γνώριμο χώρο.

«Θέλω να ευχηθώ να έχετε υγεία και δύναμη. Το τέλος της χρονιάς που θα έρθει θα έχετε πραγματοποιήσει τους στόχους και τα όνειρά σας. Όμως πρέπει να ξέρετε ότι οι στόχοι σας δεν συνδέονται στενά μόνο με την βαθμολόγια που θα λάβετε, αλλά με τις γνώσεις που θα πάρτε κατά την διάρκεια της φοίτησής σας. Και οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, τώρα διαμορφώνεται την προσωπικότητά σας, τώρα παίρνετε τα κατάλληλα εφόδια και διαπαιδαγωγήστε, ούτως ώστε να βγείτε χρήσιμα άτομα στην κοινωνία. Μετά από 19 χρόνια άκουσα κι εγώ ξανά τον ήχο από το κουδούνι, έχω ανάμεικτα συναισθήματα και μια συναισθηματική φόρτιση, γιατί γυρίζω χρόνια πίσω, αντικρίζω αγαπημένους καθηγητές και φίλους. Μέσα από την ψυχή μου σας εύχομαι καλή χρονιά».

Δήμαρχος Πύργου, Π. Αντωνακόπουλος: «Η γνώση είναι ένα μεγάλο παιχνίδι»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, τέλεσε τον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, παρουσία του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου και του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Νώντα Κυριαζή.

Ο κ.κ. Γερμανός απευθυνόμενος στα παιδιά του δημοτικού, μιλώντας με την τέχνη της παραβολής, έδειξε ένα κούτσουρο ελιάς που είχε φέρει μαζί του, τονίζοντας την χρησιμότητά του όταν «πελεκηθεί» σωστά. «Κάπως έτσι, τόνισε, με διάβασμα και επιμέλεια ο άνθρωπος μπορεί να γίνει χρήσιμος στην κοινωνία».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Αντωνακόπουλος ο οποίος ευχήθηκε μια αποδοτική και χαρούμενη χρονιά σε παιδιά, δασκάλους και γονείς. «Η γνώση είναι ένα μεγάλο παιχνίδι όπως και η εκπαίδευση και πρέπει όλοι εσείς φέτος να κερδίσετε». Κάνοντας μάλιστα χιούμορ για τις νέες συνήθειες των παιδιών και το χρόνο που σπαταλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις δύσκολες εποχές που διανύουμε όπως και τις θυσίες που κάνουν οι γονείς προκειμένου να παρέχουν στα παιδιά τους τα καλύτερα μέσα. Αναφερόμενος όμως στο ρόλο της πολιτείας για την καλή ποιότητα ζωής των μαθητών σημείωσε μια σειρά έργων που ήδη υλοποιούνται αλλά και θα δρομολογηθούν σύντομα από τον Δήμο. «Η πολιτεία είναι υπεύθυνη για να έχετε εσείς καλές συνθήκες στο σχολείο. Προσπαθήσαμε να φύγουν εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών από την πόλη. Έχουμε ελέγξει τις αθλητικές υποδομές των σχολείων ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια. Γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο και σύντομα θα δοθεί προς χρήση. Επιπλέον ως δήμος θα φροντίσουμε να εγκαινιάσουμε σειρά  δημοτικών εργαστηρίων όπως μουσικής, γυμναστικής, θεάτρου ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ποιοτικό ελεύθερο χρόνο». Τέλος ο δήμαρχος Πύργου και με την ιδιότητα του γιατρού τόνισε την αξία της καλής διατροφής για την ανάπτυξη των παιδιών και υπογράμμισε την σπουδαιότητα του να έρχονται οι μαθητές σε επαφή με την εκκλησία για την ψυχοσωματικής τους ανάπτυξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος