FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικο πακέτο πληρωμών για τους αγρότες

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:
Εξόφληση τσεκ από 16/12 έπονται εξισωτική και κορονοβοήθημα

Σε καλό δρόμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η προετοιμασία για τη μεγάλη πληρωμή της δεύτερης δόσης ενιαίας ενίσχυσης 2020 που αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη το απόγευμα.. Το συνολικό ποσό της πληρωμής που περιλαμβάνει το υπόλοιπο της βασικής, το πρασίνισμα και την ενίσχυση των Νέων Αγροτών η οποία φέτος είναι προσαυξημένη, αγγίζει τα 977 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι τελευταίες διορθώσεις ολοκληρώνονται και η δισκέτα με τους δικαιούχους είναι να φύγει για την τράπεζα το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου οι πρώτες αναλήψεις να αρχίσουν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από την Πειραιώς. Σταδιακά θα μπουν τα χρήματα και στις υπόλοιπες τράπεζες, με στόχο από την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 του μήνα να ξεκινήσει και η πίστωση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2020.

Εκκρεμότητα που αναμένεται να τακτοποιηθεί το ίδιο χρονικό διάστημα, με εντολή της ηγεσίας της πλατείας Βάθη, και σίγουρα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων είναι και οι ειδικές ενισχύσεις για το ελαιόλαδο συνολικού ποσού 126,3 εκατ. ευρώ, αλλά και το πακέτο των 37,9 εκατ. ευρώ για ελιές Καλαμών και κηπευτικά. Σημειωτέον ότι χθες έληξε η προθεσμία των ενστάσεων για τους ελαιοπαραγωγούς, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να τρέξει η διαδικασία της πληρωμής τους, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί πριν αλλάξει ο χρόνος, σύμφωνα με τις προθέσεις των επιτελών του υπουργείου

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κορονοενίσχυση σε ελιές Καλαμών και κηπευτικά θα πληρωθεί πιθανότατα μεταξύ 22-24 του μήνα, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος