FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Γιάνναρος: Ισχυρό ΚΚΕ, η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα

Ημερομηνία: 05-07-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”12866″ img_size=”full”][vc_column_text]Μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη μπορεί ο λαός της Ηλείας να αξιοποιήσει την πείρα του και με αυστηρό κριτήριο να πάρει τις αποφάσεις του, βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες. Ναι! να κρίνει με αυστηρό κριτήριο. Έχουμε ζήσει τη διακυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να κάνουμε τον λογαριασμό.

Φόρτωσαν στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στους επαγγελματίες, στους νέους και τις νέες την καπιταλιστική κρίση, επέβαλαν τρία σκληρά μνημόνια, εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που χειροτέρευσαν τη ζωή μας.

Κυβέρνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησαν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η πολιτική τους προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες, απορρόφησε τη λαϊκή αγανάκτηση και ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου το Γενάρη του 2015.

Στην πράξη πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοεργολάβων, κυβερνώντας μαζί με τον ακροδεξιό Καμμένο. Εφάρμοσε τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 3ο θανατηφόρο μνημόνιο.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή ακριβώς προσπαθούν να κρύψουν οι βουλευτές, οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη αυτών των κομμάτων που ψήφισαν στη Βουλή ή υποστήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική αυτά τα χρόνια.

Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν πολύ βαριές συνέπειες για το λαό μας.

Όλοι τους επέβαλαν αβάσταχτη φορολογία. Ψήφισαν και διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ για να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες ενοίκιο για το σπίτι που έφτυσαν αίμα να το αποκτήσουν. Αύξησαν την άμεση και έμμεση φορολογία και με το άλλο χέρι έδωσαν προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, μείωσαν τους συντελεστές φορολόγησης των κερδών του για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που ευθύνονται για την άθλια κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια, την εμπορευματοποίηση και την υποχρηματοδότηση, που οδήγησε στην υποβάθμιση της Υγείας του λαού, στις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που στέκονται όρθια χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτικής τους είναι η εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Παιδείας, της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Είναι συνένοχοι! Ο λαός της Ηλείας δεν μπορεί να πει «ό,τι έγινε έγινε» και να διαγράψει αυτήν την οδυνηρή πείρα. Αντίθετα, είναι ανάγκη να βγάλει συμπεράσματα να τους τιμωρήσει στις εκλογές δίνοντας δύναμη, μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ που αντιπάλεψε αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική, μπήκε μπροστά για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων και για το λόγο αυτό μπορεί σήμερα να τους κοιτάζει στα μάτια.

Ποιος θα είναι αντιπολίτευση;

Λέμε καθαρά, δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα μιας χρήσης όπως είναι, η Ελληνική λύση του Βελόπουλου, ή το Μέρα 25 του Βαρουφάκη. Άλλωστε, αυτός είναι άνθρωπος του συστήματος, υποστηριχτής του 2ου μνημονίου και αρχιτέκτονας του 3ου, μαζί με τον κ. Τσίπρα, δεν έχει έχει καμία σχέση με την αριστερά, ενώ έχει κατονομαστεί ως πλασιέ του τοκογλύφου Σόρος.

Στο πλευρό του λαού την επόμενη μέρα μπορεί να είναι το ΚΚΕ. Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα μπορεί να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων, να πρωταγωνιστήσει να πάρουν πίσω όλα όσα έχασαν στη διάρκεια της κρίσης.

 

*Χρήστος Γιάνναρος, Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας με το ΚΚΕ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot