FOLLOW US: facebook twitter

Βελονισμός για την αντιμετώπιση του πόνου στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 05-07-2019 | Συντάκτης:
Ξεκινά τη λειτουργία του 1η Αυγούστου και κάθε Πέμπτη το Ιατρείο Πόνου

Ιατρείο Πόνου- Βελονισμού, ξεκινά στο Νοσοκομείο Πύργου αρχές Αυγούστου από τον Αναισθησιολόγο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αντώνη Αντωνακούδη, προσφέροντας έτσι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, ακόμα μια συμπληρωματική επιλογή στην θεραπευτικής τους προσέγγιση και στην ανακούφιση του πόνου τους. Μυοσκελετικά προβλήματα, χρόνιες παθήσεις, διακοπή καπνίσματος αλλά και αδυνάτισμα είναι μερικά από τα «θέματα» στα οποία ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει.

Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς η αποτελεσματική αυτή μέθοδος του ιατρικού βελονισμού, εφαρμόζεται σχεδόν σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας στα Ιατρεία Πόνου και επιλέγεται από χιλιάδες ασθενείς.

Όπως τόνισε χθες, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, το Ιατρείο Πόνου ξεκινά μετά από ιδέα και πρωτοβουλία του κ. Αντωνακούδη και τη θετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ιατρείου είναι η χρήση του βελονισμού ως συμπληρωματική θεραπευτική προσέγγιση. Μάλιστα τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται στη Ν.Μ. Πύργου.

Αποτέλεσμα εικόνας για βελονισμος

Τι είναι ο βελονισμός

Ο Αναισθησιολόγος κ. Αντωνακούδης, μιλώντας για τον βελονισμό τόνισε ότι είναι μια θεραπευτική προσέγγιση στον ασθενή, σχεδόν για τις περισσότερες ασθένειες, είτε μυοσκελετικά είτε χρόνιες παθήσεις που βοηθάει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που έχει ο ασθενής. «Ο βελονισμός γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες που μπαίνουν στο σώμα, δεν πονούν και είναι για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για τους ασθενείς του νοσοκομείου. Μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε που θέλει να κάνει βελονισμό στο νοσοκομείο. Είναι μια καλή μέθοδος που δεν έχει παρενέργειες, και η οποία εφαρμόζεται σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Θεωρώ ότι θα κάνει μόνο καλό».

Όσον αφορά τις συνεδρίες, τόνισε ότι ο μίνιμουμ αριθμός που χρειάζονται είναι 6 με 7 συνεδρίες και μετά ανάλογα με το πόσο θα ανακουφιστεί ο ασθενείς, σχεδιάζεται το πλάνο των συναντήσεων περεταίρω. «Οι πρώτες συνεδρίες κρίνουν τη συνέχεια της θεραπείας. Συνήθως το 90% των ασθενών που έρχεται στο ιατρείο πόνου -βελονισμού αντιμετωπίζει μυοσκελετικά προβλήματα, είτε αυχενικό, οσφυαλγίες, ημικρανίες, βοηθά στις αλλεργικές ρινίτιδες, το αδυνάτισμα, τη διακοπή του καπνίσματος και πολλά άλλα, αρκεί ο ασθενής να συνεργάζεται μπαίνοντας σε πρόγραμμα είτε διατροφής είτε θεραπείας που πρέπει να το συντηρεί όσο γίνεται για να έχει η θεραπεία πρακτικά αποτέλεσμα».

Από 1η Αυγούστου λοιπόν και κάθε Πέμπτη, θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο το Ιατρείο Πόνου- Βελονισμού από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο Νοσοκομείο ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και το τηλέφωνο επικοινωνίας για το προγραμματισμό των συναντήσεων.

Παρακεντήσεις Θυρεοειδούς και Αξονικός

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος με την ευκαιρία της χθεσινής παρουσίασης της έναρξης του Ιατρείου Πόνου, αναφέρθηκε και σε δυο σημαντικές παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται και αφορούν την εγκατάσταση της αντλίας νερού στο ΚΕΦΙΑΠ που θα εγκατασταθεί εντός του Αυγούστου και θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της ψύξης θέρμανσης (η μονάδα είχε λεηλατηθεί και είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2012), αλλά και της παραλαβής του υπερηχοτομογράφου για το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στην Ενδοκρινολόγο να εκτελεί FNA, παρακέντηση δηλαδή θυρεοειδούς που για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί σε δημόσια δομή της Ηλείας. Μάλιστα, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδότησε την προσπάθεια αυτή.

Επίσης, τόνισε ότι είναι θέμα ημερών να ενημερωθούν από την εταιρία που θα προμηθεύσει τον νέο αξονικό τομογράφο το πότε ακριβώς θα αφιχθεί στον Πύργο καθώς ο εκπρόσωπος της εταιρίας με τον οποίο συνομίλησε επισήμανε ότι στην Ελλάδα θα φτάσει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου. «Το πότε ακριβώς θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει θα το ανακοινώσουμε σύντομα καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο Αύγουστος είναι δύσκολος μήνας και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να μείνουμε χωρίς αξονικό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος