FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Αθανάσουλας: Για τη νέα Δημοτική Επιτροπή Πύργου…

Ημερομηνία: 04-01-2024 | Συντάκτης:

«Η νέα Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πύργου που συγκροτήθηκε χθες αποτελεί με βάση το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ ένα υπερσυγκεντρωτικό όργανο με πάρα πολλές αρμοδιότητες καθώς αντικαθιστά τις προηγούμενες Επιτροπές Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής και Εκτελεστική. Αυτό το γεγονός καθιστά τη λειτουργία του αποφασιστικής σημασίας για το Δήμο και τους δημότες.

Ο τρόπος συγκρότησης και σύνθεσής της βάσει του νομοθετικού πλαισίου δίνει τη δυνατότητα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αποκλείοντας παρατάξεις της αντιπολίτευσης από την εκπροσώπησή τους και τη συμμετοχή σε αυτήν.

Με αυτό το σκεπτικό η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ξεκάθαρη ότι θα πρέπει να εκπροσωπούνται στη Δημοτική Επιτροπή όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο αυτό είναι δυνατόν βάσει του παραπάνω ασφυκτικού πλαισίου που θέτει ο νόμος.

Στον δήμο μας δεν υπήρξαν περιθώρια για συνεννόηση, ανάμεσα στις παρατάξεις έτσι ώστε να εκπροσωπηθούν όλες  εκλέγοντας από ένα μέλος (τακτικό ή αναπληρωματικό) στον δήμο μας, αφού οι  περιχαρακωμένες παρατάξεις… λόγω του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που εξέλεξαν, εκφράστηκε με την απόλυτα κυριαρχία της λογικής 6-5-1…

Εμείς στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έγινε από την προεκλογική περίοδο  και θα συνεχιστεί , με την παράταξη του Δημάρχου και με τις άλλες δυο παρατάξεις που βρίσκονται στην αντιπολίτευση διαφωνούμε με τη λογική και τις κινήσεις και τις πολιτικές θέσεις τους για την διοίκηση του Δήμου και τα τοπικά ζητήματα.

Ο τρόπος που οργανώθηκε η δημοτική επιτροπή επιβεβαιώνει στην πράξη πόσο κοντά βρίσκονται οι άλλες παρατάξεις και πόσο κοινή είναι η πολιτική τους.

Όμως ζητήσαμε και κάτι που έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΗΜΑ:

Να οριστώ, όπως προβλέπεται από το νόμο, στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, σαν εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης που δεν εκπροσωπήθηκε με τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος στην δημοτική επιτροπή. Να καλούμαι στις συνεδριάσεις της, να ενημερώνομαι για τα θέμα συζήτησης στην επιτροπή και να μου χορηγούνται όλα τα στοιχεία με βάση τα οποία θα συζητά και θα αποφασίζει, να παρακολουθώ τις συνεδριάσεις της, αν και χωρίς να έχω δικαίωμα ψήφου.

Αυτό ορίζει ο νόμος.

Ζητήσαμε να παρακολουθούμε, γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά και αμέσως ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβούλιου είπε ότι δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε αυτή τη στιγμή και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν είπανε κουβέντα, παρότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και λέει ότι αποφασίζεται στην πρώτη συνεδρίαση, αν το ζητήσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης!…

Το ζήτησα 2 φορές από τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ αρνήθηκε  να το κάνει , λέγοντας ότι ναι μεν θα γίνει αλλά ότι δεν γίνεται σε αυτή τη συνεδρίαση (γιατί άραγε;;;;) και ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

Οπότε …

Ετσιθελικά η Λαϊκή Συσπείρωση μένει έξω (για την ώρα;;;) από την δημοτική επιτροπή στην οποία μετέχουν και οι 3 παρατάξεις που συγκροτούν το γνωστό σύστημα εξουσίας στα τοπικά πράγματα…

Ποιοι δεν θέλουν τελικά να παρακολουθούμε την επιτροπή;

Η δημοτική αρχή;

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης;

ή και οι 3 για να μην αναδεικνύουμε την σύμπλευση τους στα σοβαρά ζητήματα;;;

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι μια μέρα πριν στην Αμαλιάδα στην αντίστοιχη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε αυτό που ζητούσα κι εγώ (και λέει ξεκάθαρα ο νόμος) και όρισε στη Δημοτική Επιτροπή τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Εμείς έχουμε δεσμευτεί απέναντι στο λαό κι αυτή τη δέσμευση θα τηρήσουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό, παντού στους αγώνες ενάντια σε όλες τις αντιδραστικές αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα της κυβέρνησης, της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής ακόμα και από τη θέση «χωρίς ψήφο» στη Δημοτική Επιτροπή (θέλουν δεν θέλουν) και θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση από τη σκοπιά της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλους!»


Χρήστος Αθανάσουλας

Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος