FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς νερό οι δήμοι Ήλιδας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού! 

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:
Σύνδεσμος Ύδρευσης Πηνειός: Μεγάλη βλάβη στον αγωγό Κακοταρίου
-Οι δήμοι – μέλη του συνδέσμου θα πρέπει να ετοιμάσουν τις γεωτρήσεις που διαθέτουν ώστε να συνεχιστεί ομαλά η υδροδότηση των δημοτών τους

Χωρίς νερό από τις πηγές Κακοταρίου θα μείνουν οι τρείς δήμοι – μέλη του συνδέσμου ύδρευσης “ο Πηνειός”, δηλαδή οι δήμοι  Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού.

Σε ανακοίνωση προέβη ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρει τα εξής:

“Ο αγωγός Κακοταρίου έσπασε στο Σιμόπουλο και συγκεκριμένα κάτω από το γήπεδο μπάσκετ του λυκείου στο οποίο προξένησε και βλάβες στο δάπεδο του γηπέδου.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε άμεσα τους δημάρχους των δήμων – μελών του συνδέσμου για την βλάβη. Ενημερώθηκε επίσης και ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο της βλάβης ώστε να εισηγηθεί τον τρόπο αντιμετώπισης της βλάβης καθόσον η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης υποστηρίζει τεχνικά τον σύνδεσμο.

Οι δήμοι – μέλη του συνδέσμου θα πρέπει να ετοιμάσουν τις γεωτρήσεις που διαθέτουν ώστε να συνεχιστεί ομαλά η υδροδότηση των δημοτών τους. Η βλάβη είναι μεγάλη και θα απαιτηθεί η διακοπή παροχής νερού από τον αγωγό για κάποιες μέρες. Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου της βλάβης απαιτείται και η μετακίνηση του αγωγού εκτός του σχολικού συγκροτήματος.

Στην εκτελεστική επιτροπή του συνδέσμου – η οποία επρόκειτο να γίνει χθες-  το θέμα της σοβαρής βλάβης του αγωγού θα ηταν το κεντρικό θέμα. Είναι επιτακτική ανάγκη η μετατόπιση του αγωγού από το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης θα συζητηθεί και ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος τόνισε την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο σύνδεσμος στην ανάθεση μελέτης για την αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού από τις πηγές Κακοταρίου μέχρι τη δεξαμενή Χαβαρίου. Στον προϋπολογισμό του συνδέσμου έχει προβλεφτεί κονδύλι για την μελέτη αντικατάστασης του αγωγού.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα απαιτηθεί η συστράτευση των τριών δήμων – μελών του συνδέσμου ώστε μαζί με τον σύνδεσμο να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του αγωγού που θα δώσει και την οριστική λύση του προβλήματος.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος