FOLLOW US: facebook twitter

Περίσσευμα κοροϊδίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
Η παραμονή της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο αποκαλύπτει ότι το ίδρυμα είναι συνειδητός εχθρός της Ηλείας
-Ευάλωτη σε πολιτικές πιέσεις και ακαδημαϊκές «εκπτώσεις» αποδείχθηκε η Σύγκλητος

Θύμα ενός μεθοδευμένου σχεδίου με δήθεν ακαδημαϊκό μανδύα φαίνεται ότι έχει πέσει η Ηλεία, αφού το Πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε να καταργήσει τη Μουσειολογία και να μεταφέρει στην Αιτωλοακαρνανία τη Γεωπονία με το πρόσχημα της απόστασης και της αμφίβολης βιωσιμότητας, όμως «ξέχασε» αυτά τα κριτήρια για τη Φυσικοθεραπεία του Αιγίου, η οποία εντέλει παραμένει στο Αίγιο μέχρι νεωτέρας!

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφάσισε να υιοθετήσει «μισή» και κατά το δοκούν την πρόταση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, αφού δέχθηκε να παραμείνουν τα τμήματα στο Αίγιο διότι διαπίστωσαν ότι τελικά η Πάτρα δεν έχει βρεί ακόμα τις κτιριακές εγκαταστάσεις για να στεγάσει το τμήμα. Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, το ίδρυμα επέδειξε άτεγκτη στάση για τα τμήματα της Ηλείας και φρόντισε να βρει κτίρια για να στεγάσει τα υπό συγχώνευση τμήματα Μουσειολογίας και Ιστορίας-Αρχαιολογίας, όμως έκανε… ακαδημαϊκές εκπτώσεις για τη Φυσικοθεραπεία του Αιγίου, αποδεικνύοντας ότι εντέλει είναι ευάλωτη στις πολιτικές πιέσεις.

Δεν είναι τυχαία η χθεσινή δήλωση του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραμονή του τμήματος στο Αίγιο, τονίζοντας ότι πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σε υποδομές, διδακτικό προσωπικό και πρόγραμμα σπουδών.

«Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε και η σχολή της Φυσικοθεραπείας θα παραμείνει στο Αίγιο. Θα πρέπει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση των περιφερειακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδίως στο Αίγιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ομοίως και ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, έκανε λόγο για κερδισμένη μάχη και δικαίωση, τονίζοντας ότι «είμαστε ικανοποιημένοι για αυτήν την εξέλιξη, διότι ελήφθησαν υπόψη τα ακλόνητα επιχειρήματα που είχαμε θέσει».

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν έχει πρόβλημα να μετονομαστεί τελικά σε… Πανεπιστήμιο Αχαΐας, αποδεικνύοντας ότι η μοναδική σταθερή άποψη που έχει, είναι ο εξοβελισμός της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη και σε καμία περίπτωση ένα συγκροτημένο και ακαδημαϊκά αξιόπιστο πλάνο λειτουργίας και ανάπτυξης του ιδρύματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος