Χωρίς καθηγητές σε κρίσιμες ειδικότητες οι μαθήτριες στο Λύκειο Καλλιθέας – Μετ΄εμποδίων προετοιμασία για τις Πανελλαδικές
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”121001″ img_size=”full”][vc_column_text]
-Ζητήσαμε 70 καθηγητές και μας έστειλαν 30, τόνισε ο Δ/ντης Δευτεροβ. Εκπ.Ηλείας
Με σοβαρές ελλείψεις καθηγητών ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο & Λύκειο της Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, εξέλιξη που επηρέασε και τις μαθήτριες που θα δώσουν φέτος Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όπως μεταφέρθηκε στην «Πρωινή», αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ένεκα έλλειψης φιλολόγου και κοινωνιολόγου, με συνέπεια η μαθήτρια που την είχε επιλέξει, να υποχρεωθεί να αλλάξει κατεύθυνση και να ενταχθεί στην κατεύθυνση Οικονομίας-Πληροφορικής, παρότι δεν είναι εξίσου εξοικειωμένη με τα μαθήματα που περιλαμβάνονται σε αυτήν.
Ούτε όμως και διδασκαλία των μαθημάτων της κατεύθυνσης Οικονομίας-Πληροφορικής υλοποιείται απρόσκοπτα, αφού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία του μαθήματος των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, που είναι βασικό μάθημα για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Επιπλέον, στα Μαθηματικά οι μαθήτριες της κατεύθυνσης διδάσκονται μία ώρα λιγότερη (5 αντί 6) καθώς ο καθηγητής έχει ήδη συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο ωρών, κατά συνέπεια είναι αναγκαία η έλευση ενός ακόμα μαθηματικού.
Πέρα από τα μαθήματα της Κατεύθυνσης, κενά υπάρχουν στα μαθήματα της Γενικής Παιδεία, στη Β΄Λυκείου, αλλά και σε πολλές τάξεις του Γυμνασίου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν ώρες διδασκαλίας καθημερινά.
Μία από τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ήδη έχει χαθεί ο Σεπτέμβριος, τονίζοντας ότι το σχολείο είναι η μοναδική της επιλογή για προετοιμασία στις Πανελλαδικές, καθότι δεν έχει τη δυνατότητα για φροντιστήριο.
«Μπαίνει Οκτώβριος και ακόμα δεν έχουμε κάνει μάθημα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ενώ στα Μαθηματικά κάνουμε μία ώρα λιγότερη. Η συμμαθήτριά μου αναγκάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση και να αφήσει τη Θεωρητική. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε για μετακινήσεις ούτε για φροντιστήριο. Μόνη μας ελπίδα για τις Πανελλαδικές είναι το σχολείο. Δεν θέλουμε να κάνουμε κατάληψη. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτήν την επιλογή για να δοθεί λύση», ανέφερε.
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γ. Φωτεινοπουλος δήλωσε στην «Πρωινή» ότι δυστυχώς παραμένουν αρκετά κενά σε πολλές ειδικότητες στα σχολεία του νομού, καθώς ζητήθηκαν 70 καθηγητές και τελικά ήρθαν μόλις 30.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]