FOLLOW US: facebook twitter

Στέλνουν τέσσερα 4χρονα σε Νηπιαγωγείο 60 χλμ μακριά! – Έντονες διαμαρτυρίες για την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Γουμέρου

Ημερομηνία: 29-09-2020 | Συντάκτης:
-Επιστολή διαμαρτυρίας γονέων από Κλεινδιά και Γούμερο στο Υπουργείο Παιδείας

Έως και 60 χιλιόμετρα, διανύουν κάθε πρωί, τέσσερα παιδιά ηλικίας 4 ετών από το Γούμερο και την Κλεινδιά που αναγκάζονται να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο Καράτουλα μετά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Γουμέρου. Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των προέδρων των δυο Κοινοτήτων αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι με επιστολή τους προς το Υπουργείο Παιδείας, τους Ηλείους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, το Δήμαρχο Πύργου, τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης και τον Δ/ντη Αβαθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ζητούν την άρση της απόφασης αναστολής του Νηπιαγωγείου Γουμέρου και δηλώνουν πως θα διεκδικήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην παιδεία ενώπιος παντός αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής.

Στην επιστολή τους, αιτιολογούν την αναγκαιότητα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Γουμέρου, επισημαίνοντας πως στο χωριό λειτουργούν Γυμνάσιο και 3θεσιο Δημοτικό και η διεύθυνση Αβαθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με καθαρά λογιστικό και αντιπαιδαγωγικό τρόπο, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου που μέχρι και την περσινή χρονιά λειτουργούσε, χωρίς να λάβει υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες της ορεινότητας, το δυσπρόσιτο και τις ελλείψεις στις συγκοινωνίες της περιοχής, αλλά κυρίως ότι καθημερινά πρέπει να μετακινούνται 4 παιδιά ηλικίας 4 ετών για να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο Καράτουλα.

«Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των μαθητών του Νηπιαγωγείου μας φέτος είναι μικρός, καθώς θα φοιτούσαν 3 μαθητές από την ΤΚ Γουμέρου και 1 μαθητής από την ΤΚ Κλεινδιά, ενώ την επόμενη σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο θα φοιτούν 12 μαθητές. Είναι προφανές ότι οι ιθύνοντες της εκπαίδευσης δεν ικανοποιούνται και αποδέχονται ως ορθή πρακτική, τα παιδιά του Γουμέρου να διανύουν καθημερινά 40 χιλιόμετρα και ο μαθητής από την ΤΚ Κλεινδιά να διανύει 60 χιλιόμετρα για να φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο Καράτουλα, με όποιους κινδύνους εγκυμονεί η καθημερινή μεταφορά τους από ένα ορεινό δυσπρόσιτο χωριό στην έδρα του πρώην καποδιστριακού Δήμου Ωλένης και μάλιστα χωρίς να  μπορούν να τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού. Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι λόγω της λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Γυμνασίου και του Δημοτικού, το λειτουργικό κόστος του Νηπιαγωγείου είναι ελάχιστο και οπωσδήποτε μικρότερο από το κόστος μεταφοράς των μαθητών με Ταξί στην ΤΚ Καράτουλα.

Οι γονείς και οι κάτοικοι που ζούμε σ’ αυτό τον τόπο, υψώνουμε το ανάστημα μας απέναντι στον παραλογισμό της πρότασης για αναστολή και τονίζουμε ότι η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτο αγαθό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος