FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικη σχολική Γιορτή του 2ου ΓΕΛ Πύργου

Ημερομηνία: 25-12-2023 | Συντάκτης:

Η σχολική κοινότητα του  2ου ΓΕΛ Πύργου, τη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, προετοιμάστηκε για να υποδεχθεί τη μεγάλη μέρα της του Χριστού Γεννήσεως με δύο τρόπους:

πρώτα οι Διδάσκοντες και οι μαθητές-τριες εκκλησιάστηκαν στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, ο οποίος και τους μίλησε πατρικά ενόψει του αγίου δωδεκαημέρου.

   

Στη συνέχεια όλο το εκκλησίασμα, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και του Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης (ΣΠΕ) κ. Αντώνη Μαρίτσα, μετέβηκε στη παρακείμενη αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας όπου οι μαθητές –τριες του σχολείου παρουσίασαν μια ωραία Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

   

Η γιορτή ξεκίνησε με το απολυτίκιο της Γεννήσεως από μαθητές-τριες που γνωρίζουν Βυζαντινή μουσική. Στη συνέχεια αναγνώστηκαν εόρτιες σκέψεις, έγινε απαγγελία ποιημάτων συγχρόνων μεγάλων ποιητών και το Μουσικό Σύνολο του σχολείου (χορωδία με παραδοσιακά όργανα), τραγούδησε γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των μαθητών-τριών. Προβλήθηκαν επίκαιρα βίντεο και με ερμηνεία χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού τραγουδιού σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.  Κατόπιν το Μουσικό Σύνολο παρουσίασε κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Μέσα από αυτές τις δράσεις οι μαθητές-τριες μετείχαν βιωματικά στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου.

   

Στο τέλος της γιορτής η Δντρια του σχολείου κ. Νίκη Μπουροπούλου σε σύντομη προσλαλιά της, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της γιορτής και ιδιαίτερα τους μαθητές –τριες του Μουσικού Συνόλου οι οποίοι–ες,  μόνοι-ες, τους χωρίς την καθοδήγηση ειδικού διδάσκοντα παρουσίασαν ένα άρτιο καλλιτεχνικό  αποτέλεσμα. Την επιμέλεια της γιορτής από πλευράς Διδασκόντων είχαν οι κ.: Γεωργία Αποστολοπούλου και Γεώργιος Κομιώτης.

   

   

Ακολούθως η κ. Μπουροπούλου κάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη να επιδώσει αναμνηστική πλακέτα στη μαθήτρια της A΄ τάξης, Λαμπροπούλου Παναγιώτα η οποία πρώτευσε φέτος στους Περιφερειακούς Αγώνες στο άθλημα του μήκους καθώς και στους μαθητές  της Γ’ Τάξης Αναστασόπουλο Μάριο και Γαλανόπουλο Κωνσταντίνο που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου. Στη συνέχεια κάλεσε τον ΣΠΕ κ. Α. Μαρίτσα να επιδώσει αναμνηστική πλακέτα στον Τερζή Δημήτριο μαθητή της Β’ τάξης που πρώτευσε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου, τον Δημήτριο  Μακρίδη ο οποίος πρώτευσε φέτος στην Ολυμπιάδα  σκακιού, στην Ολλανδία και τη χρυσή Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Κουνγκ – Φου, Κων/να Φωτεινογιαννοπούλου, μαθήτρια της Β’Τάξης.

Κλείνοντας η Δντρια  ευχήθηκε  στη σχολική κοινότητα καλά Χριστούγεννα και ένα ειρηνικό και ελπιδοφόρο 2024.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia