FOLLOW US: facebook twitter

«Ξηλώθηκαν» ο ΓΓ του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ λόγω Ασημακοπούλου

Ημερομηνία: 15-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

-Λίγο μετά την ανακοίνωση από την ίδια ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

-Οι ευθύνες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων

Ραγδαίες εξελίξεις και κλυδωνισμούς σε κυβέρνηση και ΝΔ φέρνει το σκάνδαλο των e-mail σε αποδήμους με πρωταγωνίστρια την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Λίγο μετά την ανακοίνωση από την ίδια ότι αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αποπέμπονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καθώς και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Κατά πληροφορίες, που προς το παρόν δεν επαληθεύονται από το Μαξίμου, η υπόθεση με τα επίμαχα e-mail φέρεται να σχετίζεται με ενέργεια συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και κατόπιν ίδιου του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, σε συνεργασία με τον πρώτο.

Πρόκειται για το θέμα της προώθησης της λίστας με τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων έναν χρόνο πριν, στα τέλη Μαΐου 2023. Αν και το πώς άλλαξε χέρια η εν λόγω λίστα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η απομάκρυνση των δυο προσώπων φαίνεται να συνδέει τα ίδια μ’ εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με αναφορές, ο κ. Σταυριανουδάκης μίλησε με το Μαξίμου και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Οι καταγγελίες για διαρροή των e-mail κατοίκων του εξωτερικού που έφτασαν στην κατοχή της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ, οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Πηγή: Ιn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος