FOLLOW US: facebook twitter

Ξεπουλιέται το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας;

Ημερομηνία: 23-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xristodoulopoulos-xristos2

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ήλιδας

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή, έκτακτη, συνέντευξη τύπου συνδέεται με την δέσμευσή μας, να ενημερώνουμε άμεσα τους πολίτες για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή τους και στον τόπο, αλλά και με την απόφασή μας να λειτουργούμε τους θεσμούς της τοπικής δημοκρατίας στο έπακρο, αφού πιστεύουμε ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Μόνον έτσι οικοδομούμε μια νέα αντίληψη συλλογικότητας, σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα που μας απασχολεί είναι το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας, το οποίο αποτελεί επί δεκαετίες την ανοιχτή, λαϊκή πλαζ των κατοίκων της Ηλείας και όχι μόνο.

Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας το 1976, σε ένδειξη αναγνώρισης της δημοτικής και κοινωνικής προσπάθειας, να προστατευτεί από την μετατροπή του σε απέραντη αυθαίρετη παραγκούπολη.

Ο χώρος αυτός φιλοξενεί τις μνήμες και την χαρά όλων μας. Ο χώρος αυτός, στον οποίο έχει επενδύσει χρήματα και μόχθο ο λαός της περιοχής, ξαναγίνεται στόχος «αξιοποίησης» από την Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, την γνωστή σε όλους μας ΕΤΑΔ.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες περιοχές που προσφέρονται για ανάπτυξη, έρχεται αιφνιδιαστικά η ΕΤΑΔ του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από πολύμηνη σιωπή και ενώ έχουμε καταθέσει επίσημη πρόταση μακροχρόνιας μίσθωσης, να ανακοινώσει δημοπρασία του κάμπινγκ για μακρόχρονη μίσθωση αξιοποίησης από ιδιώτη.

Να το κάνει τι, ο ιδιώτης; Δόμηση δεν επιτρέπεται. Να φέρει ποιά έσοδα; Σε ποιούς; Τι σκοπό έχουν; Όλα αυτά είναι περίεργα, ιδιαίτερα αφού κάθε χρόνο εισπράττουν από τον Δήμο Ήλιδας τα μισθώματά τους και λαμβάνουν κανονικά τα έσοδά τους.

Να γίνει ποιά αξιοποίηση εντός οικισμού, που τακτοποιήθηκε με ΣΧΟΑΑΠ;

Άρα, κάποιος σχεδιάζει να μετατρέψει τη λαϊκή πλαζ σε ιδιωτική και, μάλιστα, με εισιτήριο και σε θύλακα νυχτερινής διασκέδασης που θα καταστρέψει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, είτε κάποιος σχεδιάζει να το παραχωρήσει και μετά να νομοθετήσει μέχρι και δόμηση.

Κανένα από τα σχέδια αυτά δεν θα περάσει.

Επικοινώνησα επίμονα με όλους τους θεσμικούς παράγοντες και ανέβαλα την απόφαση δημοπρασίας, από την Παρασκευή για Μεγάλη Δευτέρα και από τη Μεγάλη Δευτέρα για Μεγάλη Τετάρτη.

Θεωρώ ότι είναι η ώρα να πάρουμε αποφάσης που θα στείλουν ηχηρό μήνυμα και αυτές τις αποφάσεις μπορεί να τις πάρει μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αποφάσισα να ζητήσω από τον κύριο πρόεδρο τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα το κάμπινγκ και ζήτησα να προσκληθούν οι Βουλευτές όλων των κομμάτων, είτε να παραστούν και να μιλήσουν, είτε να αποστείλουν γραπτώς τη θέση τους.

Μυστικά δεν θα έχει κανείς με τον λαό που τον ψηφίζει.

Πάνω απ’ όλα η Ήλιδα, οι Ηλείοι και το συμφέρον του λαού.

Ζήτησα να προσκληθεί ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Θα ζητήσω εξουσιοδότηση να κινητοποιήσω ΚΑΙ τους συνδικαλιστικούς μας φορείς, την ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ.

Θα προτείνω να επιδώσουμε την –ελπίζω– ομόφωνη απόφασή μας, όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων του Συμβουλίου και οι Βουλευτές, στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ και στους συναρμόδιους Υπουργούς.

Θα συζητήσουμε, επίσης, ένα πλάνο λαϊκών κινητοποιήσεων που θα ακυρώσουν οποιαδήποτε απόπειρα αρπαγής της λαϊκής πλαζ της Κουρούτας.

Θα εκπονήσουμε, για πρώτη φορά, ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο δημοτικής αξιοποίησης, το οποίο θα εγγυάται και τα έσοδα του δημοσίου, αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα του κάμπινγκ.

 

Ας το καταλάβουν όλοι καλά.

Οι πολίτες της Ήλιδας και οι φιλοξενούμενοί τους δεν θα «κόβουν» εισιτήριο για να μπαίνουν στο σπίτι τους.

Αν δεν μπορούν να το κατανοήσουν οι ίδιοι, θα τους κάνουμε εμείς να το καταλάβουν.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος